lørdag 29. august 2009

Da er det vel på tide med en liten oppdatering igjen. Ei uke går jammen fort....heldigvis:)
I skrivende stund sitter jeg å slapper av, mens Jon Håkon har tatt seg en tur på bluegrassfestival i nabolaget. Vi var en tur dit tidligere idag, og vi lar oss imponere av hva de har fått istand. Med en trivelig atmosfære og mange orginale påfunn, håper vi det gagner samfunnshuset og at det kan bli en årlig happening:) Godt jobba!!

Siste uka har som sagt gått så fort at jeg nesten ikke kan erindre hva vi egentlig har gjort. Har selvfølgelig vært på nok en kontroll, som også denne gangen var positiv:) Prøvene ser fortsatt veldig bra ut.
Ellers har uka gått med til personalmøte for min del, dugnadsarbeid, litt shopping og igår hadde vi nok en gang besøk av fysioterapaut. Synne gjør nye framskritt nært sagt hver dag. Det er tydelig VELDIG mye som skal ut av den lille kroppen for tiden. Hun jabber og skråler "hele" tiden. Noe begynner å bli forståelig, men det begrenser seg stort sett til enkeltord enda da. Men jeg må inrømme at det er fasinerende og ikke minst svært gledelig å se hvordan hun stråler og bobler av energi!!! Også fysisk blir hun stadig sterkere og nå er det ingen utfordring lenger å reise seg opp. Hun har nå såvidt begynt å bryne seg på det å gå langsmed kantene. Veeldig forsiktig enda, men også her ser vi at hun stadig utfordrer seg selv.
Ellers om dagene gjør hun meg stadig oppmerksom på hva vi bør plassere hvor, når jeg bør snike meg ut av de ulike dørene og det samme gjelder hvilke skuffer og skap det lønner seg å benytte seg av UTEN hennes nærvær :=) Det klør visstnok i de små fingrene etter å utforske alt som er av skap og skuffer. Noe av det får hun da utløp for, mens vi trener hard på hva hun ikke får "henge fingrene" i:) Det resulterer stort sett at hun åpner de skapene hun vet hun IKKE skal åpne, samtidig mens hun kikker på meg å sier "neeeeiiii...." :=) Veldig vanskelig å bli streng da må jeg si. Samtidig registrerer jeg nå at det er veldig "underleppetrist" når mamma er streng for tiden. Noen krokkodilletårer hender det også at det kommer. Men en liten kos er nok, så er humøret tilbake. For stort sett skinner hun som ei sol dagen lang.
Vi driver da også med spisetrening flere ganger om dagen. Når det gjelder framskrittene her, så går de med bitte små museskritt. Men det er da også noe, så her er det bare å stå på!! Hun skjønner prinsippet med at mat skal i munnen....men ikke hvorfor:)

Så som dere skjønner, har vi nå hatt noen kjempegode og herlige uker hjemme! For oss er det en drøm å se go`pia utvikle seg så raskt og ikke minst å se at hun har det så bra!!! Vi gleder oss stort over små og store framskritt, men er også realistisk på at vi har en lang vei å gå ennå både når det gjelder blæra og spisetrening. Men når sant skal sies så henger vi oss heldigvis opp i det positive som skjer.....så får vi ta kampene etterhvert som de kommer.
Akkurat nå er det heldigvis bare kos og glede:=)


Spisetrening flere ganger om dagen. Og som dere ser prøver vi ut ulike teknikker:) Denne kaller vi "Mikke Mus" :=)


Tuppelura prøvedisser dissene i barnehagen hun etterhvert skal begynne i. Populært ja:)

søndag 23. august 2009

Vi gikk en tur på stien.....


.. så hørte jeg fra lien, er gjøk som sa ko-ko-ko-ko.

Dagene flyr i Uglemsmoen 25, og familiens midtpunkt stråler. Vi har flere ganger her på bloggen nevnt at hun har hatt fin utvikling i det siste, men den siste uken har det virkelig skjedd mye. Hun har nesten ikke tid til å sitte på rompa lengre, nå er det å stå og gå som er det som er viktig. I løpet av de siste dagene har hun blitt kjempeflink til å gå med litt hjelp av mamma og pappa, og hun reiser seg overalt på egen hånd. Litt verre er det å komme seg ned igjen, så det blir litt roping og hyling når kreftene begynner å ta slutt.

Her leker vi ikke såpebobler. Kun en med maskin holder. Det gikk bra helt til Synne prøvde å drikke såpevannet.
Med aktivitetsnivået Synne har for tiden, er det en fulljobb å henge med på dagtid. Derfor er det bra at flere av prosjektene våre nå nærmer seg fullført. I kveld ble de siste plankene på uthuset malt for andre gang, og dermed anser vi maleprosjektet som ferdig. Det har vært slitsomt mot slutten, men nå er vi veldig glad for at vi gjorde det. For huset ble kjempefint, og det er ingen tvil om at fargevalget til mammsen ble vellykket. Ellers så er vi i gang med sliping av veranda og platt, og det skal bli meget bra, selv om dette nok er litt langdrygt prosjekt. Men prosjektene har ikke tatt mer tid enn at vi også har tid til å kose oss. I kveld var alle tre på en kjempefin tur, og Synne storkoste seg i meisen. Turen gikk fra Uglemsmoen og via skogen opp mot Valli. Kjempefin tur i kveldssola.
I dag har vi hatt besøk av Malin, Jan Halvard, tante Solveig og onkel Kristian. Det er stas for liten og stor, og besøket ble avsluttet med pølse- og tacopizza av ypperste kvalitet. Guttene bevilget seg en liten fisketur, dog med et heller dårlig resultat. Vel hjemme ristet Jan Halvard av seg skuffelsen og klipte hele plena i en fei, mens de kvinnelige gjestene tok jobben som underholder og barnevakt.

Synne er kjempeglad i å være ute. Her midt i blåbærlyngen.
Ellers så har de siste dagene gått med til fysiotrening, turer hit og dit, spisetrening og masse lek og morro. Men i morgen er det nye arbeidsuke. Travelt for den som skal være journalist, travelt for den som er liten, men ikke minst travelt for den som skal henge med energibunten og solstrålen Synne.

torsdag 20. august 2009

Herlig med godvær!!

Da har vi gjort unna nok et par hektiske dager. Igår startet jeg og Synne dagen med kontroll på St Olavs mens Jon Håkon dro til Nittedal på begravelse. Vi tuppene benyttet anledningen til litt shopping etter kontrollen, som vi forøvrig ikke får svar på før tidligst imorgen! Vi stakk så en tur innom mormor på vikanlandet før vi så hjem igjen. Da vi kom hjem ble det en meistur i omerådet rundt her. LITT tyngre enn sist tur på mars/april en gang,,,,,så det ble ikke noe topptur for å si det sånn:) På kvelden fikk vi besøk av Oda Marlene og Jo Kjetil. Oda Marlene er det store samtaleemne for Synne sin del, og er nok også den store helten. Hun skinner opp hver gang hun ser henne, så det blir nok gode venninner etterhvert ja:)

Idag har vi storkosa oss ute i finværet mens pappsen har vært på jobb. Synne har nå begynt å gått litt når vi holder hendene hennes. Store ting for oss dette, noe de fleste ellers tar som en selvfølge! Jeg fikk gjort litt småtterier rundt huset mens hun kosa seg med romperacing på gårdsplassen.......eller massasje som jeg ville kalt det:) Et par trilleturer har vi også vært på i det herlige været. Tempen idag har vært super selv om det har vært endel vind!! Godt å kjenne at det er litt sommer igjen enda. Vi har ellers fått mala endel i ettermiddag/kveld så NÅ begynner det virkelig å ligne slutten. Bare et strøk til et par-tre plasser så er vi i mål. Det inkludert muren som vi begynte å male ikveld. Så nå er det bare å begynne å planlegge neste prosjekt:=)

Store og små i aktivitet:)

Vi vil tilslutt få sende en varm klem til Maren og ønske henne god bedring!!

Natta alle sammen:)

tirsdag 18. august 2009

Innholdsrik dag!

Ja da har vi gjort unna nok en innholdsrik dag her i Uglemsmoen!
Jeg startet dagen med å bade snuppa, mens vi sendte pappsen på jobb. Med stoor glede basket hun seg i vannet, men det ble et forholdsvis kort bad. Uten å gå nærmere inn på saken, så gjorde hun noe i badekaret som jeg helst ser hun bare gjør i bleien......så var det sagt!!! :) Det ble mildt sagt en skit-jobb!

På formiddagen fikk vi rørleggeren på besøk. Sannsynligvis var det ikke et billig besøk, iom at han skiftet varmtvannsberederen, men det var heller ingen vei utenom siden vi har hatt en liten lekasje. Ellers satte han også på et uttak for vann på utsiden, noe jeg har savnet siden vi flyttet hit, så jeg vurderte å heise flagget til topps da den var på plass!! Mer skal det ikke til for å glede meg:) Har vært flere ganger ut å tittet på kranen...sååå fornøyd!!! :)

Jeg og Synne tok oss en tur "framover" etter duppen. Da sto det bl.a et lite besøk på Selbyggen på tapetet. Alltid like trivelig å treffe dem, noe Synne også tydeligvis syntes:)
Da vi kom hjem var det på tide å lage middag siden vi fikk middagsgjest idag......

FOR idag fikk vi altså besøk av den kulørte pressen!! Under sterk tvil stiller vi nå altså opp i det bladet som "ingen" kjøper men "alle" leser......nemlig Se & Hør!!! Bare vi når fram til noen der ute som finner trøst og styrke i vår historie, så er det i og for seg uvesentlig hvilket medium vi bruker......men vi hadde nok ikke valgt denne kilden dersom vi hadde flere å velge i. Men vi fikk uansett besøk av en trivelig mann som syntes vår historie så absolutt var en solskinnshistorie. Og DE er det vel ikke for mange av i det bladet:)

Nå fikk jeg i tillegg mala et par vindu før mørket satte inn, så da må jeg si meg fornøyd med dagen! I
I morgen drar Jon Håkon til Nittedal på begravelse til sin onkel, mens jeg og Synne tar turen på St Olavs på kontroll.

Ha en god natt alle sammen!

søndag 16. august 2009

Så var helga over....

Da har vi gjort unna nok ei helg her hjemme, og godt er det! Igår fikk vi mala enda litt mer, og begynner virkelig å ser slutten på det!!
Vi fikk besøk av onkel Kristian, som har en høy stjerne hos Synne. De finner alltid tonen, noe dere også ser på videoen som er lagt ut her!


Synne og onkel i fin harmoni:)

Idag har det vært en avslappingsdag, noe søndager egentlig er til for! Og når det itillegg regner uten stans, inviterer ikke været til noen store utskeielser. Vi tok på ettermiddagen turen på Stjørdalen. Først en runde med plantehandel på Plantasjen, før vi satte kursen for Folvika. Det ble en trivelig happening med middag og greier. Synne fikk møte Frøya, familien Røsæg`s siste skudd på stammen. En liten kattepus som Synne satte stor pris på:) Litt hardhendt enda, for det er ikke lett å forstå at dette ikke er en kosebamse, slik alle andre kosebamser ser ut som, men hun var veldig villig til å gi bort klemmer til pusen.

Så nå er det bare å ta fatt på en ny og innholdsrik uke på godt og vondt. Nevner begravelse til onkel Torstein og møte med nye journalister. Riks-pressen har fått nyss i saken fra Selbyggen og ønsker å viderebringe denne historien til resten av landet. Etter mye fram og tilbake, sa vi sterkt tvilende ja til dette, og det med tanke på hvilken kilde det er. Grunnen til at vi tilslutt sa ja, er håpet om å gi andre i noenlunde samme situasjon trøst og motivasjon til å stå på videre. Vi er selv opptatt av å lese om andres situasjon, i håp om å finne noe som gir oss troen på at ting kan og vil gå bra!! Så da får det bare være hvem det er vi stiller opp for. Hvem kilden er kommer vi tilbake til litt senere ut i uka.......:O)
Her er forøvrig en link til Selbyggen og litt av intervjuet der dersom det er noen som har interesse av det; http://selbyggen.no/


Her snakker vi KOSING!!! Ingen tvil om at kattepusen falt i smak hos Synne. Blir nok ikke lenge til det blir en liten firbent en her i Uglemsmoen 25 også:)

fredag 14. august 2009

Da er det jammen helg igjen! Vi håper på oppholdsvær ihelga så vi skal få malt ferdig det som mangler på hus og uthus. Med dette været vi har hatt siste uka, er det ikke fritt for at jeg misunner søsteren med familie som idag tok turen til sydligere strøk. DET hadde gjort seg nå:)

Noen av dere har kanskje lest intervjuet i dagens utgave av lokalavisa Selbyggen! Skal forsøke å få lagt ut intervjuet her på bloggen over helga dersom det er noen som ønsker å lese dette. Bodil har iallfall gjort en flott jobb som skribent, og vi kjenner oss så abslolutt igjen i det som står skrevet.

Ellers idag har jeg og Synne hatt besøk av både fysioterapaut Carole samt et trivelig besøk av Randi, som snart selv skal få ei lita tulle å kose seg med! Masse lykke til, vi gleder oss:) Ikveld har far sjøl imponert med et nyydelig måltid med kylling med masse snadder til. Mmmm.....:) Det er slike ting vi nå virkelig verdsetter!! Lage egen mat, og slappe av i egen sofa osv..... Herrlig!!!
Har også forøvrig hatt en fin samtale med vår kjære Tone på Riks`n , som var vår gode samtalepartner i de spesielt tøffe periodene. Hun følger oss opp, og vi skal nok treffe henne igjen når vi igjen tar turen til Riks`n!
Jon Håkon fikk ellers en trist beskjed idag om at hans onkel Torstein dessverre har gått bort. Ekstra spesielt er det siden han er tvillingbroren til Nils, Jon Håkons pappa! Våre tanker går til Ingrun og Eskil med familie.

Nå er det full avslapping her med litt god vin i glasset og Nea Radio på øret. Ønsker Torgeir og alle andre pilgrimmer både med og uten sykkel lykke til imorgen! Håper på godvær og suksess for alle sammen!!

God helg alle sammen!

torsdag 13. august 2009

Her gjør vi oss kostbar


Synne er litt sjenert for tiden. Her gjør hun seg litt kostbar for tante Margit.

Vi har kommet til torsdag kveld, og Synne er fortsatt i storform. Formen er faktisk så bra at hun bestemte seg for å stå opp allerede klokka 06.15 i dag tidlig. Uvant for oss som er vant til at hun må vekkes. Men allikevel holdt hun koken helt til klokka 20 i kveld, og det bare med kort dupp. Det er tydelig at hun har krefter å øse av. For aktivitetsnivået, både geografisk og muntlig, er i rasende utvikling. Nå beveger hun seg ikke bare på rompa, men kommer stadig oftere over i krabbestilling og i stående. Det er tydelig at hun selv også er stolt over den utviklingen hun har.

I dag har mammsen og Synne vært på Vikanlandet, hjemplassen til Berit. Der var hele søsken- og søskenbarnflokken samlet hos mormor. Synne synes det er stas å være sammen med denne gjengen, og hun nyter til fulle å være midtpunktet.Der fikk hun også sitt aller første møte med en katt på nært hold. Hun er så absolutt glad i dyr, og det går nok ikke lang tid før det er kommet en katt til Uglemsmoen 25. Pondus gav så absolutt mersmak.

I går var vi på kontroll på St. Olav, og svarene så langt er positive. Svarene på prøvene for den imundempende medisinen kommer først i morgen, men de er nok mest sannsynlig på det samme nivået som sist. Vi fikk dessuten skiftet kateter i går. Synne rev tidligere i uken ut stingene som kateteret var festet med, og derfor skiftet vi til en nytt kateter med ballong på innsiden. Det er mye mer sikkert i forhold til at Synne for tiden er meget interessert i alle ledningene som er festet til kroppen.

Ellers så hadde vi i kveld besøk av Lars Sørnes, en kollega av Jon Håkon som jobber i Stjørdalens Blad. Med pizza, brus og sjokolade, ble det en riktig så trivelig kveld. Senere tok pappsen fatt på en rydderunde utendørs, mens mammsen gikk igjennom alle kassene med klær som Synne har arvet fra Hanna, Ida og Guri. Her var det mye fint. I morgen venter en ny runde med fysioterapi for Synne her hjemme. Vi tror nok at hun virkelig ser framskritt bare på en uke.

Avslutningsvis vil ønske Jan Halvard, Sondre, Malin, Solveig og Morten god tur til Bulgaria. Vi skulle så gjerne vært med, men får ta det igjen senere.

tirsdag 11. august 2009

Pappsen tilbake på jobb!

Ja da har vi gjort unna et kjempetrivelig bryllup!! Fint vær, flott brudepar og mange feststemte folk satte en fin ramme på et meget vellykket bryllup! Maren og Per Gunnar er nå godt gift og vi ønsker dem velkommen etter:)

Synne har hatt ei flott helg på avlastning, og både liten og stor har trivdes godt med den nye løsninga med egen leilighet!! Håper virkelig dette kan bli en permanent løsning for vår del. Må innrømme at det er godt å ha noen dager å komme seg på, og slippe å tenke mat, medisiner osv til alle døgnets timer, MEN det er jammen godt å få igjen go`tuppa også:) Synes bare på helga at hun har nye "ord" og bevegelser. Så det er tydelig at hun er i en periode med mye utvikling!!

Pappsen har altså da begynt på arbeid igjen. Var nok litt tregt å komme igang, etter 4 mnd "fri".Ting tar visst litt lengre tid, men samtidig synes han nok at det er greitt også, å forsøke å komme inn i hverdagen igjen. Igår hadde vi besøk av to bærplukkere som kom fra Tydal`n. Tante Gerd på multplukking og mamma Svanhild på blåbærtur. På kvelden tok vi en tur med et lass på gjenbrukstorget....som vi mistenker det kan bli mange av i tiden framover!! Stakk forøvrig en liten tur innom Gerd, en gammel kollega av Jon Håkon. Var godt å se at hun var i god form etter noen tøffe tak!!

Idag har jeg og Synne hatt trivelig besøk av tuppene Hilans. Selvfølgelig var det veldig populært med smådamene for Synne sin del, og hun koser seg godt med slike nærvær:) På ettermiddagen tok vi oss en liten trilletur alle 3 før det ble badings på tuppa. Nå har vi hatt en liten rydderunde i kjelleren her, spesielt på medisiner o.l....menfant da også mye annet å plukke i, noe som forsterker tanken om flere turer på gjenbrukstorget :=)

Ha en fin kveld alle sammen! Legger ut en liten film fra idag.

fredag 7. august 2009

Maling og finpuss te brølløp


Synne er på avlastning i helga. I kveld ble hun passet av Tina.

Da er ei ny helg kommet, og dette blir en litt spesiell helg for oss i Uglemsmoen 25. I helga er Synne på avlastning for første gang siden vi kom hjem fra Oslo. Så i ettermiddag kjørte vi henne til Mebond, der hun har fått sin egen avlastningsleilighet ved sykehjemmet. Det er ordning vi er kjempefornøyd med, og der kan de som passer henne gå i sivilt. Samtidig har hun og pleierne det mye friere i forhold til alt som skjer i løpet av en dag. Leiligheten består av en stor stue og kjøkken, soverom og et eget bad. De har også en liten veranda inn mot en trivelig hage. Så nå blir det spennende å se hvordan hun takler å være borte fra mammsen og pappsen i tre dager til ende. Vi snakket med dem i kveld, og ettermiddag hadde gått kjempebra. Det beroliger oss.

Men vi ligger ikke på latsiden selv om Synne er på "ferie". I kveld har vi malt, kjørt bort stillasje, grillet, bakt kake, vasket bil og gjort klar finstasen. I morgen er det klart for storbrølløp i Elvran. Da gifter Berit sitt søskenbarn seg med Jon Håkons kamerat Per Gunnar. Det kommer masse folk, og til middagsbordet er det ventet om lag 180 gjester. Det blir stas for oss alle sammen, og vi gleder oss enormt. Det blir en fantastisk happening, og værmeldingen sier at sola vil skinne fra skyfri himmel.

Huset er snart ferdigmalt. Her er pappsen i sving med penselen på vindskiene.

Vi har også brukt malerpenslene de siste dagene. Gammelnabo Ingebrigt har vært en fantastisk dreng i flere dager, og nå er vi så og si ferdig med andrestrøket på huset. Det gjenstår noe maling på vindskier og rundt vindu. Men nå ser vi målet og da får vi ekstra energi. Så når malingsspannene er ute skal vi unne oss noen fridager. Før vi kaster oss på nye prosjekt. Det er så mye vi skulle ha gjort. Tre og en halv måned i Oslo gjør at vi er på etterskudd, samtidig som behovet for å få gjort ting er stort.

Synne hadde også sitt første møte med fysioterapeuten i Selbu i går. Jeg tror hun ble litt imponert over hvor stor framgang hun har hatt siden vi dro sørover. Vi ser fortsatt framgang nesten fra dag til dag og det varmer godt for oss voksne. Pappa benyttet også torsdagskvelden til å en liten fisketur sammen med Magnar Uglem. Nå var ikke fangsten noe å skrive hjem om, men dette gjorde godt for kropp og sjel.

Nå ønsker vi alle sammen en fantastisk august-helg. Vi skal i hvert fall kose oss.

tirsdag 4. august 2009

Travle dager!

Det er fortsatt travle dager her i Uglemsmoen 25. Vi har nå kommet omtrent halvveis med husmalinga, så nå går vi løst på siste runde med ny farge. Har prøvemala den ikveld og NÅ blir jeg fornøyd!!! Igår hadde vi kjempegod hjelp av Ingebrigt, som klatret stige som bare det. Det er supert med et par ekstra hender innimellom. Motiverende å se at det monner:)

Imorges startet vi i rett tid, pga kontroll på St Olavs. Det vil si opp kl 06.00. Det gikk da også utover våre kjære overnattingsgjester, Malin og Sondre. Men de tok det med et smil og det var overraskende få trøtte ansikt i baksetet på tur nedover dalen imorgest.
På St Olavs ble de nok en gang overrasket over at vi kom, men vi fikk da til slutt unnagjort det obligatoriske. Prøvesvarene får vi ikke før om et par dager.
På tur tilbake stakk vi en tur innom Mille, Line og Jan-Thomas. Mille var 2 år på Juli, så da var det på tide med en forsinket bursdagshilsen. Synne og Mille fant fort tonen, og Synne viser nok en gang stor glede med andre barn. Det lover godt nå som hun snart starter i barnehage:)
Jeg tok en tur til frisøren mens Synne og Jon Håkon ble igjen en stund til hos fam Elverum/Ottervig.
Vi møttes til malingshandel på Byggmakker, da vi igår var innom for å kjøpe ny farge, men de var tom for base. De skulle få mer av dette idag, så da skulle de sette av det jeg trengte. MEN da vi kom idag hadde de ikke fått noe mer, og jeg tror damen bak skranken så fortvilelsen i øynene.....samt noen fortvilte klynk........og var så kjempekjempesnill å ordnet det slik av de lånte noen spann fra et annet firma!! Snakk om kundeservice.......og snakk om å redde resten av uka!!!!!!!!!!!!! :=)
I ettermiddag fikk vi kjempetrivelig besøk fra fam Svendgård. De hadde med masse flotte ting til både liten og stor, mange takk nok en gang. Samtidig stakk Ingrid, Kjerstine og Gunn Marit innom en tur. Noe vi alle og spesielt Synne setter stor pris på:)
Nå klarte jeg å vikle på meg ei blåtå ikveld, men satser og håper på at den holder seg til helga. NÅ nærmer det seg med stormskritt helgas store begivenhet, og vi gleder og gleder oss!!! Bryllup er alltid stor stas.

Tilslutt vil jeg sende mange gode tanker til Amalie, Tore og Elin som har mistet sin kjære Angelika. En tapper jente som dessverre måtte gi tapt for kampen. Vi ble kjent med denne familien på Riks`n og jeg kommer aldri til å glemme gleden Angelika viste hver gang hun så Synne!! Sov godt kjære Angelika, håper du har det godt der du er lille venn!
Slike ting setter livet i perspektiv og vi ser hvor bra VI tross alt har det! Vi fikk ha med oss ei livsfrisk og sprudlende datter hjem fra sykehuset, det fikk ikke Tore og Elin......

søndag 2. august 2009

Feiret brølløpsdag i malerklær


Uglemsmoen 25 får ny farge. Vi er snart ferdig med tre vegger.

I dag er det akkurat ett år siden jeg og Berit giftet oss i Tydal kirke. Den store feiringen har det ikke vært, da vi stort sett har brukt hele helga til malearbeid. Vi er i full gang med å male huset, og med masse god hjelp, er vi nå snart ferdig med tre vegger. Det første strøket altså. Så det blir nok mange timer og dager med malekosten også i uken som kommer. I morgen skal vi til Stjørdal for å handle mer maling, og kanskje blir det en liten fargejustering på det som skal brukes på andrestrøket. Mammsen er nemlig ikke helt fornøyd enda.

Nok en gang stiller familie og venner opp når vi skal gjøre noe. På lørdag kom Onkel Kristian og tante Inger Heidi til Selbu for å svinge malerkosten. Bestemor og bestefar i Tydal kom og var barnevakt og kjøkkenansvarlig, mens vi malte for harde livet. Vi fikk gjort mye denne dagen, før vi avsluttet kvelden med nydelig mat fra grillen. Senere på kvelden dro mammsen og pappsen en liten tur på Årsøya for dans og moro med venner og kjente under Selbudansen.


Jobben går raskere med stillas.

I dag har vi nok en gang brukt timene i stiger og stillas. I formiddag kom Signe, Maren og PG på besøk. De skal gifte seg neste lørdag og vi gleder oss stort til å feire dagen deres i Selbu kirke og på Elvatun. Omtrent samtidig kom også Malin, Jan Halvard, Solveig, Morten og Svanhild på besøk. De hadde med seg en plante til jubilantene og hjalp oss videre med malejobben. I dag er det Malin som har vært barnevakt og blir her til i morgen. Synne synes det er kjempestas med Malin, og vi er kjempeglad for at hun vil stille opp som barnpie. Kjersti, Håvard og lille Peder Aune stakk innom en tur i ettermiddag, og det er kjempegodt å se Peder i storform, tross den tøffe starten han har hatt på livet.

Når det gjelder Synne er hun fortsatt i storform. Det er nesten en egen jobb å passe på henne, særlig i de timene hun er på mat. Da farer hun rundt i hele huset med en springende bak med matpumpen. Nå kastet hun opp en gang i går kveld da bestemor passet henne, men tror ikke det skyldes annet enn at hun skrek veldig etter at vi dro på Årsøya. Ellers så er fortsatt alle skuffer, skap og hyller kjempespennende, og hun har for tiden liten tid til lekene sine. Men det får hun ta igjen senere.


Hele gjengen samlet til elg på tallerken. Jon H, bestemor, tante Inger Heidi, bestefar, onkel Kristian og Synne.

Nå nyter vi noen rolige kveldstimer her i Uglemsmoen 25 med tv, internett og aviser. Måtte finværet fortsette noen dager til, slik at vi blir ferdig med malejobben.