mandag 29. mars 2010

Barneskirenn, korr e dem hænn?


Ingen problem å posere likedan som skistjernene. Snakk om ei stolt tuppe som er klar for å prøve seg på ski i påsken.

Påsken er kommet til Selbu, selv om vi feirer på hjemmebane. I dag har mammsen og Synne vært på handletur på Ikea sammen med tante Solveig, Malin og Hanna. Det var visst suksess, men det overgikk alikevel ikke dagens siste tur.

Synne har vært så heldig å få låne seg ski av Frida og Lina. Synne ble i hundre da hun fikk se skiene, og de slapp hun ikke før vi kom hjem. Mellomstoppen på Hellsenteret ble stort sett bare gråt, da skiene måtte ligge igjen i bilen. Men vel tilbake i barnesetet kom også smilet. Nye staver ble det også før vi vendte nesen hjemover, og det tok ikke mange minuttene før hun testet skiene på stuegulvet.
En som ikke er like ivrig på skiene nå om dagen, er pappsen. Han deltok lørdag for aller første gang i Rensfjellrennet, og her snakker vi om debut med smell. Etter en god start i det ufyselige været, gikk jeg på en kjempesmell etter 35 kilometer. Jeg karret meg til mål, og tankene svirret i hodet der jeg satt på satt på et skigard i Vikvarvet lørdag ettermiddag. Lange påsketurer på ski stod i hvert fall ikke fremst i køen. Men nå er alt, nesten alt glemt, og de neste dagene skal hele fam Slungård vise at nordmenn er født med ski på beina.

Sliten kar på tur mot toppen av Grøvelskaret. Foto: Ståle Stamnes Reinsborg/Selbyggen
En som ikke er sliten om dagen, er Synne. Der er det full fres dagen lang, og søndag kveld ble klokka nærmere 22.30 før hun sovnet. Litt oppspilt etter bursdagsfeiring til Guri kan sikkert forklare noe, men ikke alt. Hun oser av energi for tiden, og det kommer stadig nye ord, og hun klarer stadig nye ting. Nå er det ikke lenger noe problem å klatre opp på stolene her hjemme. Klokka ble også godt over 21 i kveld før hun la seg til ro, og det med kun en liten times dupp på dagen.
Berit er fortsatt ikke helt i slaget, men rolige dager og frisk luft skal få henne på beina. Nå ser vi fram til flere rolige påskedager sammen. Om været tilater det, skal vi få vært mye ute. Det er godt for liten og stor, og da blir det også godt å krype opp i senga når natta kommer.
Med dette vil vi ønske alle sammen en riktig god påske. Bruk dagene til det dere har lyst til. Vi skal bruke de til å være sammen og lade batteriene.

tirsdag 23. mars 2010

En dag om gangen.....

Ja, som Jon Håkon nevnte i siste blogg, så fikk jeg for 14 dager siden beskjed fra egen kropp om at nok var nok for en stund. Selv om jeg nå ser at dette har ligget og ulmet en stund, så har jeg nok som de fleste andre bare gått å ventet på at det skulle gå over! Siden det ikke gjorde det, måtte nok kroppen si ifra på andre måter.......som for min del ble pusteproblemer og brystsmerter. Smertene kjenner jeg mindre til, men pusten er ikke helt bra enda. Så nå har jeg da kanske innsett at det er ro og kvile som må til. Og det er dessverre ikke gjort over natten, men her er det bare å ta en dag av gangen. Prøver å komme meg ut i frisk luft i håp om at det vil fylle opp et riiimelig tomt energilager!! Foreløpig kjennes det ennå bunnskrapt ut, men håper snart det løsner. Når jeg tenker på det så er det vel ikke veldig merkelig at man får en slik reaksjon innimellom. Det er ofte da man innser, og virkelig tar seg tid til å tenke hva man virkelig går igjennom!!!! Heldigvis har vi to damene i huset verdens beste pappa og Jon Håkon rundt oss, som steller og ordner med oss som beste han kan. Det blir nok litt flere oppgaver på han, nå som husfrua ufrivillig har måttet ta en timeout!!

I helga var Synne på avlastning og vi benyttet muligheten for en tur på hytta sammen med onkel Kristian. Alltid godt med fjelluft, og spesielt på Stuggudalen. Etter en heller bløt lørdag, fikk vi en nyydelig dag på ski på søndagen. Slike dager hjelper så absolutt på!! Håper på mange slike dager framover:)
Snuppa hadde det supert der hun var og vi fikk meldinger om både masse utetid, og kafebesøk underveis! Så det står ikke på!
Fortsatt går det bra med matsmaking, og for tiden er det smør som er det store!! Og det rett fra boksen om hun får......og det gjør hun selvfølgelig:)

Synne og mamma tyvstartet på pappas bursdag idag, med en pakke. Han slår til med å gå Rensfjellrennet til helga, så da må det selvfølgelig skikkelige sportsbriller på plass:) Så vinner`n ikke nå, så er det ikke vår feil:):)

Nå er det ikke lenge til påske, og Synne kom idag hjem med masse hyggelige påskeinspirerte ting laget på barnehagen. Trivelig:) Vi blir nok å feire påske i Tydal i år også, men kabalen er enda ikke lagt når det kommer til når og hvor.......!

Med dette så ønsker vi alle her GOD PÅSKE til alle der ute. Vi krysser fingre for godt påskevær og mange skiturer:)




Pippi er gjerne med på leken.....og helst i sentrum!!




Viktig å ha en "finger" med i spillet:)




Brillefine:)




Eple er godt, selv om det meste ender opp i smekket!




Tester ut nye metoder for å sitte i stolen. Denne var visstnok ikke veldig behagelig over tid, og er ikke å anbefale:)

søndag 14. mars 2010

Nyter herlige vinterdager


Synne gleder seg til påske, og har allerede solbrillene klare.

Snøen laver ned og det er lite som tyder på at det stopper enda. Men snø er herlig. Det synes Synne i hvert fall. Nå er vi ferdig med nok en uke, en uke som har bydd på gleder og utfordringer. Synne er i storslag for tiden, og forteller hver eneste morgen at hun skal i barnehagen. Herlig at hun trives der. Det er heller ingen tvil om at hun har godt av å være sammen med andre unger. Hun lærer stadig nye ting - barn er verdensmestere i å herme etter hverandre.

Hun har fortsatt veldig til drive i forhold til spisingen. Det eneste problemet, som faktisk ikke er noe problem, er at hun skal ha ørti sorter mat til hvert måltid. Det er både ost, kaviar, smør, skinkeost, brødskive, melk, eplejuice, youghurt, . Har vi ikke verre ting å stri med, skal vi ikke klage. Hun er også svært ivrig på å være med på handel, sette inn matvarer og lage mat. Det så vi ikke for oss for noen måneder tilbake. Men, akk så herlig og som Marit Bjørgen ville sagt det - helt vannvittig.

Det som ikke er fullt så positivt er at Berit har fått seg en liten knekk. Det kommer i forbindelse med at ting går bedre for Synne, og er ikke noe veldig overraskende. En slipper gjerne ned skuldrene flere hakk når ting går rett vei, og da blir en mer mottagelig for sykdom. Berit har brukt denne uken på å slappe av, og gjøre det som hun har lyst til. Forhåpentligvis er hun tilbake i godt gammelt slag straks. For laget vårt har ingen mulighet for seier, uten at vi kjemper med toppet lag.

Onsdag var en hit og dit dag. Vi startet med kontroll på St. Olav, en kontroll vi forøvrig helt hadde glemt. Heldigvis ringte koordinator Grete dagen før. Senere på dagen hadde vi møte med ansvarsgruppen til Synne. Der fikk vi luftet tanker og ideer med folk fra alle instanser som jobber med godjenta vår. Det at vi får sette oss ned alle sammen, gjør at vi får ting lettere på stell, både med byråkrati og tiltak.

Ellers så har Synne vært mye ute denne uken, både her hjemme og i barnehagen. Akebrettet har blitt flittig brukt, og bøtten og spaden må alltid være med. I går ble det en stjørdalstur, der resultat ble litt klær, noen gaver og en skiboks. Nå er det slutt med skismurning og klister på setene i bilen. I dag har vi vært en tur i Tydal, der vi har feiret bestemor litt på forskudd. Synne overleverte gavene, og var like ivrig som bursdagsbarnet til å åpne. Bestandig stas for alle når Synne er på besøk hos bestemor og bestefar og ikke minst tante Heidi.

Nå ligger gullet på lading, snart klar for en ny uke med barnehage, lek og moro. Ha fortryllende uke alle sammen, og pass på at dere ikke snør ned.

tirsdag 2. mars 2010

En liten smakebit.....:)

Ja, da har helgeroen senket seg i uglemsmoen 25 og vi finner tid til en liten blogg igjen! Vi har nå etter flere uker med både forkjølelser og farang, hatt en MEGET positiv uke for Synne sin del! Hun har så absolutt tatt seg igjen etter slitsomme uker, og ikke minst har fokuset på mat nådd nye høyder, og det til gangs!!!!!!!!!!!! Vi kan med stor glede registrere at Synne den siste uka har smakt på det meste hun har blitt tilbudt, og som om ikke det er nok, spør hun nå om mat "ustanselig". Gomme, Pim, Bøsjiv, Gjøt, Suppe, Juggurt, Lævepotei, Sæks, Sinkost,Mekk, Vattn, Buus, Epjejuus, Keppsu, Pissa, Osst, Pøssje............er blandt favorittene hun spør jevnlig på ila av en dag. Og interessen for å smake på alt dette er så absolutt til stede. Ennå går mye av maten ut igjen iom at hun trenger mer tid til å få erfaringer nok til å vite hva hun skal gjøre med hver enkel konsistens, men vi ser at mye mer går ned enn før! Nesten helt uvirkelig hvordan det løsnet bare på et par dager. Det er fantastisk godt å se at snart et års "jobb" ENDELIG begynner vise resultater, samtidig med at vi får en bekreftlese på at vi jobber i riktig retning. Dette nyter vi så lenge det varer!! Så nå må vi innrømme at vi føler vi kan klappe oss selv litt på skuldrene!!!!!!!!!!!!!


Men selv om dette er både motiverene og en liten milepæl i kampen mot målet, kan vi ikke overse at hun for tiden er blitt veldig tynn og lita. Håper også vekta etterhvert kommer etter slik at hun får litt mer å gå på. Det gjør litt vondt å se henne uten klær slik beina stikker ut over hele kroppen, men det ser ikke ut til å gå ut over energi og aktivitetsnivå........heldigvis. Humøret er på topp for tiden, og i slike gode perioder ser vi at både fysikken og språket gjør nye framskritt. Det varmer mamma&pappa-hjertet MYE å se at hun har det så bra som hun kan ha det for tiden!! Slike øyeblikk nytes til det fulle, vi vet jo hvor fort ting kan snu!! Vi får stadig nye overraskelser av ord og uttrykk for tiden:)


Siste uka har ellers mellom måltidene, gått med til møter, overtid på arbeid, skiturer/trening og ikke minst fått muligheten til mere utetid sammen med Synne på ettermiddagene!!!! Stortrivsel for liten og stor:)


Igårkveld bestemte vi oss "fort og gæli" at vi skulle ta turen til Selbuhallen og Lasse Stefanz, så da var tante Inger Heidi supernill og stilte som barnevakt på kort varsel. Det gikk såpass bra, slik at hun vil nok kunne passere nåløye for å passe mamma og pappas prinsesse ved en senere anledning også:):) Trivelig å kunne være litt sosiale mellom slagene!


Dagen idag startet med at Jon Håkon ble hentet av Marius og Jo Kjetil før de satte turen for Synnåsen og Kvernfjellrennet! Det gikk visstnok bra. Far i huset hørtes godt fornøyd ut med rennet, uten at jeg behøver å kommentere resultatlisa mer enn det. Men hva holdt du på med på slutten da Marius? Datt du eller? :):) Bra jobba gutter:) Jeg kunne selvfølgelig ikke være noe dårligere, så da pappsen retunerte, satte jeg meg i bilen til Selbuskogen for en superfin tur inn mot kvitfjellhytta. Det ble nesten et par mil på meg, torte ikke gå lengre da jeg ikke hadde med hverken vått eller tørt.


Ikveld har stjerna i huset kjørt showet som vanlig, og "spist" det meste hun har kommet over! Nå ligger hun til lading, og vi slapper av etter en finfin dag med ski. Synne har også fått sin dose med utetid, det hjelper da også godt på søvnen. Imorgen håper vi å få til en tur på skatval for å se tante/onkelbarn i aksjon på håndballbanen! Så får vi se hva resten av dagen bringer:)


Ha en fortsatt fin helg der ute!