lørdag 29. mai 2010

Mens vi venter på sommeren


Forrige helg var vi på hyttetur til Catrine og Per Ole. Synne venter her på å få ut i båt.

Nå er det på tide med en ny blogg fra oss i Uglemsmoen 25. Livet går sin vante gang, og det er stadig masse som skjer. Synne viser stadig nye sider og både fysisk og verbalt er det framgang å spore. Så dette går rett vei, og det er vi uendelig glad for. Eneste negative akkurat nå, er at hun ikke er like ivrig på spisingen. Vi vet at det vil gå i bølgedaler og at det tar tid. Men dette har nok sammenheng med at hun også har vært litt forkjølet de siste ukene med både snørr og hoste. Håper det snart gir seg.

17.mai ble en suksess, selv om det ikke ble barnetog på oss i år. Noen få varmegrader og regn var ikke drømmeforhold for en som var litt tufs denne dagen. Men senere på dagen var vi klar for arrangement i Moheim og senere på dagen bars det på middag til mormor på Stjørdaln. Hipp hipp hurra ble ropt ut hele dagen. Det ble også tid til en runde på "tampelin", så da ble nok dagen helt topp for liten og stor.
Synne var på avlastning i pinsehelga, og nok en gang gikk det smertefritt. Damene på avlastningene er helt topp og Synne storkoser seg med henne. Vi voksne brukte pinsehelga til sosiale lag, både hjemme og på Stjørdal. Vi hentet henne på kvelden 1. pinsedag, og dagen etter dro vi på tur til hytta til Catrine og Per Ole ved Hjelpdalsvatnet på Stjørdal. Der fikk vi ro båt og sjekket markliner. Fisk fikk vi også, og det var stor stas for Synne. Så vi må nok ut på en fisketur eller to i løpet av sommeren.

Siden siste blogg har vi blitt flere her i Uglemsmoen. Natt til torsdag fikk Pippi en kattunge. Vi har nok hatt følelsen av at hun var svanger, men samtidig var ikke magen særlig stor. Men så lenge det kun var en, er nok det forklaringen. Nå passer Pippi sin store kjærlighet dag og natt, og hun må nesten bæres ut for å få litt frisk luft. Synne synes det er kjempespennende med kattunge i huset, og vil hele tiden opp for å kose. Det går ganske bra, men vi må passe på da iveren ofte tar overhånd. Iver er noe som tema hver eneste dag her. Hun presser hele tiden grenser, og det fører til noen småsmeller her og der. Selv om det blir noen tårer, går det fort over.
Nå har endelig freden senket seg her i Uglemsmoen. Vi skal i konfirmasjon til Malin, Synnes store helt, i morgen. Finstasen er gjort klar og vi er nå klar for en trivelig dag i Lånke kirke og nerri Hell.
Vil samtidig få sende en gratulasjon til Tor Olav "Torsn" Mosleth med 40 årsdagen i dag. Synne sover nå søtt med sin Torsn, en gave fra Tor Olav. Vi voksne koser oss med et glass rødvin og får med oss innspurten av Grand Prix. Måtte den beste vinne.

Snakk om å være fin i bunad. Her fra 17. mai, og i morgen skal vi inn i finstasen igjen når det er konfirmasjon.
Synne har vært på flere o-løp i vår. Det er stas å lete etter posta.
Nå er trappa opp til trampolinen ferdig. Takk til Marius for god hjelp.

Onkel Kristian og Synne spiller kinasjakk på 17. mai. Vi aner at de spilte med ulike syn på reglene.

Kattepisa har allerede blitt Synnes store samtaleemne. Snakk om stolt jente som får holde den i armene.

Ikke store krabaten. Det skal bli spennende når kattepissen får øyne og vil se seg omkring i den store verden.

søndag 16. mai 2010

Livets gang!

Ja, da var det vel på tide med en liten blogg igjen da kanskje.
Mye har hendt siden siste blogg, og det på godt å vondt. For å ta det viktigste først, så er vår lille frøken fortsatt i full fart inn i framtiden. Hun utvikler seg stadig i positiv retning og gleder titt og ofte mamma og pappahjerte med sine nye kunnskaper både verbalt og fysisk:) Det er en aktiv liten frøken som ikke lar seg stoppe av livets prøvelser, men ser samtidig sine begrensninger der hun må. Ikke rart vi er stolt av Synne-tuppa vår!!
Samtidig med Synnes framgang har vi nok en gang fått prøvd oss på livets harde realiteter. Sist onsdag var vi på ultralyd, da jeg var 12 uker på veg. Men der fant de dessverre intet liv i fosteret, så da var det bare å dra hjem og følge naturens gang. Det blir liksom ikke helt slutt på motgangen føler vi. Men det er bare, nok en gang, å brette opp.......!! Nå gleder vi oss med Maren og Per Gunnar som for et par dager siden fikk en stor, liten gutt. Lykke til i livet Olaf!!

Siste par ukene har Synne fått mange fine opplevelser. Forrige søndag var vi på gårdsbesøk hos Hilde og Kim i Øverbygda. Her fikk vi hilse på lam og kalver. Det var storstas for liten og stor!! Det ble gråt da vi skulle dra, så det er vel et godt tegn:)
Sist torsdag var Synne og pappan på o-sportens dag på Åsbaret. Ikke mindre interesant det heller. Stas å finne poster, og se hva naturen har å by på.
Ellers har også Synne fine dager i barnehagen sammen med små og store som hun setter stor pris på. Nå ser det endelig ut som været spiller på lag, så det går an å få av de tyngste vinterklærne!! For her har vi hatt snø helt til det siste. 11 mai lå det helt hvitt her, så NÅ er vi klar for vår og sommer altså!!!

Det store her for tiden er "tampelin"!
Synne har fått smaken på trampoline og har fått muligheten til å prøve både her og der. Dette har nå selvfølgelig ført til at vi har gått til innkjøp av dette.........monsteret av et byggesett!! Men nå står det som et landemerke her på eiendommen. Dette er Synne vel uvitende om......så nå er det bare å kle på seg og ut å overraske tuppa med "tampelin":)

Imorgen er det 17 mai, og barnas dag!!! Her holdt 17 mai på å bli avlyst da jeg skulle finne igjen bunadsskjortene jeg hadde vasket opp her forleden. Sammen med disse hadde det sneket seg med en Synne-body, hvit med en liiiten rosa blomst på, og for første gang i vasken......!! JA dere har gjettet riktig!!! ALT var rosa!!!! Så det ble rett på kloring++++ Men det gikk bra tilslutt, og de er tilnærmet hvite igjen:) Så da blir det bunad på Synne og så får vi se hva dagen bringer av høydepunkter! Vi gleder oss på Synnes vegne iallfall. Forøvrig har vi fjorårets 17 Mai-feiring liggende på minne. Da sto vi på slottsplassen sammen med mange mange tusen. DET var en opplevelse for livet, vi er glad vi har opplevd:)

Idag venter vi besøk av Stine og jentene....vi gleder oss:)
Nå skal jeg og Synne ut å bivåne "monsteret" i hagen. Håper og tror det faller i smak hos frøkenen:)

God 17 Mai til alle små og store. Måtte dere sette masse is til livs:)