lørdag 13. november 2010

Vinteren er kommet

Nå er det litt for lenge siden bloggen har blitt oppdatert. Det er i utgangspunkt et godt tegn, for det betyr at situasjonen til Synne er stabil og god.


Synne klar for en ny runde på sykehuset. Da er det trygt å ha med seg Torsn.

Vi starter med det siste som har skjedd. I går var vi til Trondheim for å få tatt ut kateteret og satt inn en knapp. Det var dette vi skulle gjøre i Oslo sist gang, men som de i løpet av tre dager fant ut at vi kunne gjøre i Trondheim i løpet av en time. Synne ble lagt i narkose og skiftet samtidig matknappen i samme slengen. Hun var ikke i noe kjempeform etter inngrepet, og det er tydelig at hun har hatt litt smerter. Nå ble det bedre utover dagen i dag, men det er nok litt ubehagelig. Vi tror det kan skyldes både hevelse og at det er uvant. Forhåpentligvis vil dette gjøre tømmingen av blæra litt lettere framover.


Herlig med lekekamerater i snøværet. Ingrid og Kjerstine er toppen.

Ellers så har vi en jente i huset som henrykt over at snøen har kommet. Den første morgenen snøen lå på bakken, utbrøt hun: Se pappa, snø, vinter. Så det er mye som tyder på at det kan bli mange timer i snøen u månedene som kommer. Vi er kjempeglade for at hun er glad i å være ute. Vi skal legge til rette for at det er en interesse hun skal ha i mange år framover. Hun har allerede snakket om å gå på ski, så det er vel bare å investere i utstyr. Vi er sikre på at hun blir en racer med planker på beina, om bare tålmodigheten er tilstede.

Vi har også gjennomført en avlastningshelg, og nok en gang gikk det meget bra. Synne storkoser med avlastningsfamilien, og hun hadde ingen hast med å bli med hjem da vi hentet henne søndag ettermiddag. Det setter vi utrolig stor pris på. Selv var vi på Savalen, der hvile og rekreasjon stod på programmet. Nå var ingen ting av noe når det gjelder føre, så det ble kanskje ikke like mye uteaktivitet som ønsket. Men oppholdet gav mersmak, og ny helg er allerede bestilt. Da tar vi med oss mormor og hele sulamitten til fjells. Vi har leid oss en stor hytte og ser fram til herlige dager med liten og stor.

Vi har siden sist tatt av Synne et sondemåltid i forhold til tidligere. Det er ingen tvil om det er det som skal til for at Synne skal spise mer på egenhånd. Vi synes kanskje at matlysten er et hakk større, og det er også tilbakemeldingene vi har fått fra barnehagen. Samtidig følger vi med på vekten hennes, slik at vi kan justere dette underveis. Men så langt er det ingen ting som tyder på at kiloene raser av som følge av mindre sondemat.


Denne jenta kan spise, bare hun bestemmer seg for det...

Det er nå midten av november, og vi gleder oss til en trivelig førjulstid alle sammen. De første julegavene er i boks, og vi ser fram til trivelige dager med julemusikk, juleforberedelser og tid til hverandre. Samtidig er far i huset fryktelig spent på hva damerne har disket opp med i forhold til gave i anledning farsdagen.

Ha en flott lørdagskveld og novemberhelg.


Gammelnabo Jenny på besøk. Synne viser fram fotoboka fra avlastningsdamene.


Sesongens første snømann, med gulrot og gras til hår.


Berit poserer for fotografen på Savalen. Vi reiser tilbake dit i desember.