søndag 6. februar 2011

2 år med blogg!

Ja, i 2 år har vi altså delt våre tanker på godt og vondt med dere. Og pussig nok er vi samtidig svært nære å runde 100 000 treff på sida vår, godt gjort akkurat det!! For oss har bloggen vært god å ha i alle disse opp og nedturene. Det å kunne tømme hodet for tanker samtidig som man får sette ord på følelsene, har for oss vært terapi. Og jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har lest gamle blogger, kanskje spesielt fra tiden rundt transplantasjonen. Like tøff lesning hver gang!! Og like uforståelig at det går an å fungere i en slik situajson. Må innrømme at det er spesielt å se programmet "Livet på vent" som går på tv2 onsdager, hvor vi får ta del i andre menneskers kamp ifbm transplantasjon. Det som er litt skremmende, men som vi bruker svært lite tid å tenke på, er at Synne mest sannsynlig skal igjennom en transplanstasjon til ila livet. Uff nei, den tanken legger vi like fort bort igjen!!!!

For to år siden gikk vi spente rundt å ventet på dato for transplantasjon. Og situasjonen vår var en helt annen enn hva den er idag. Fikk lyst til å legge ut en link til en blogg som viser alt hun fikk av mat og medisiner på den tiden. http://synnetuppa.blogspot.com/2009/02/hverdagen-i-uglemsmoen-25.html Idag har vi kun ferdige poser med sondemat og 2 medisiner + jern! I tillegg prøver vi å gjøre Synne mer deltakende i ulike dagsrutiner. Som f.eks tømming av kateter som hun nå i stor grad klarer selv. Hun er jo også da i en alder hvor mestring er viktig, så er hun i tillegg veldig interessert i å prøve. Sprøyter med medisiner har hun for lengst satt selv, men vi må hjelpe henne slik at det ikke blir søl. Men for henne er alt av ledninger, medisiner og mye annet helt naturlig......heldigvis!!!! Nå har hun også fått med seg at medisinene skal hun ha "kåkka ni`e" :) Når det gjelder spisetrening, går det enda veldig opp og ned, så her må vi fortsatt bare ta ting som de kommer! MEN at vi har ei jente på full fart inn i livet, er det ingen tvil om! Hun skravler og styrer på om dagene, og utviklingen skjer i raskt tempo i de periodene hun får være frisk. Måtte det vare leeeeeenge!!!!! Det unner vi verdens beste Synne-mor!!

Vi får endel tilbakemeldinger på at det er lengre mellom oppdateringene nå. Og slik vil det nok bli framover. Det er som regel et godt tegn dessto lengre det går mellom innleggene. Men ikke minst for vår egen del, så er det greitt med noen ord innimellom, som vi har som "dokumentasjon" til senere. Jeg har tenkt mange ganger på at jeg veldig gjerne kunne tenkt meg bloggen i bokform. Rart ingen tilbyr seg slike tjenester nå i disse blogg-tider. Et tips til alle dere datakyndige, jeg bestiller iallfall en bok!! :)

Idag har vi vært på Tydalsbesøk. Synne har underholdt bestemor, bestefar og tante Inger Heidi, mens mampap har vært en snarttur på hytta i Stugudalen sammen med bror og svoger med vedovn og diverse rør og utstyr! Det skal bli supert å få opp ovnen så vi igjen kan få mange fine hytteturer.

Ellers er formen min såpass grei nå at imorgen skal jeg prøve meg på jobb igjen. Det blir spennende og godt å komme igang igjen. Håper formpila fortsetter i samme retning, godt å kjenne kroppen samarbeide igjen :)

Så nå skal jeg finne igjen senga, og ønsker alle dere der "ute" ei fin uke!