onsdag 24. august 2011

Digresjon med aggresjon.....hjertesukk fra en fersk tobarnsmor:)

Hvem sa at småbarnslivet er hektisk?!?

Jeg trodde vi var i småbarnslivets boble jeg, og der var vi....men bare med èn fot.....den andre "foten" ble født for 2 måneder siden, og er den fineste guttebabyen her på jord!! Og etter min mening, den med de største lungene:)Det heter så fint at babyer "bare spiser, sover og bæsjer" NEI de gjør ikke BARE det.....de gråter også!!!! ENKELTE mer enn ANDRE!!! Så var det sagt! :)

Men, altså har min tobarnstilværelse vart i 2mnd, og jeg føler meg litt....forvirra! Ikke har jeg fått med meg at dagene plutselig har fått mindre timer.....og ikke visste jeg at Et barn føles som et barn, men at to føles som .....MANGE!!! Jeg tar meg stadig vekk i å tenke, hvorfor fikk jeg ikke gjort mer her hjemme med bare Synne i flokken? Men nå har jeg lært meg noen "nye" leveregler, som forhåpentligvis er bare forbigående. Men du skjønner du er i den berømte småbarnsbobla når du:
- Vurderer å dusje med klærne på, for da får du vasket de samtidig. Du er forresten overlykkelig for faktisk å få dusjet!!!!!
- Når du står opp på morran og tar på det nærmeste du finner av klær.....og det blir tilfeldigvis det samme som du hadde på igår...og i overgårs....og i .......Vurderer den derre dusjen.....:)
- Når far kommer hjem fra jobb og du rekker såvidt å låse opp døra før han stopper bilen. Du puster lettet ut over ikke ha blitt avslørt over at du ikke har rukket å komme deg ut av døra ila dagen, men blir dessverre like fort avslørt når han spør hvor posten er..........:) Men middagen kan han se laangt etter, DET kom for fort på :)
- Når du klarer å svartbrenne både potet og gulerot (som lå i hver sin kjele!!) Men fiskekakene berget......iallfall på den ene siden! Smøret smakte forøvrig godt:)

Ahhh....jeg prøver stadig vekk å minne meg på at dette er bare for en periode!!

Idag har altså jeg og begge barna styra på her heime. Synne starta selvfølgelig dagen i rett tid, iom at hun hadde fri fra bhg. Men hun stakkar, har måttet tålt lillebrors store behov for å lufte lunger heeeele dagen, og til tross for noen "ikkeeee lillebrooor" og fingre i ørene, synes jeg det hun er tålmodig og flink. Jeg prøver å forklare henne på beste pedagogiske vis, når hun roper til han i irritasjon, at han kan ikke snakke, derfor må han få gråte når han vil "si oss noe" Mens i realiteten er jeg like fristet til å rope SLUTT Å SKRIIIIIK!!!!
Men altså har han holdt det gående, idag som mange andre dager, godt utover dagen. Og pga dårlig samvittighet for Synne, dristet jeg meg frampå med å foreslå baking da jeg fikk han til å sove etter en time med byssan lull m.m!!! For baking er toppers for Synne. Dette slo hun selvfølgelig til på, og jeg følte at det var en fin idè....og det var det......i nøyaktig 7 minutter.....for så lenge skulle han sove!! Og på de 7 minuttene rakk vi akkurat å rote det meste oppi bakebollen. Så DET var praktisk med gjærdeig da liksom:)

Mye er hektisk med dette livet. Èn ting er det du kan gjøre noe med (les: husarbeid etc) Jeg er fornøyd når jeg holder på med det, for da betyr det mest sannsynlig at lillebror sover. Og så effektiv vi blir jo mindre tid vi har til rådighet. Vi er merkelig sammensatt :) Noe verre synes jeg det er med ting jeg ikke kan gjør mye med, som når han gråter så sårt som han gjør. Har selvfølgelig prøvd det meste av råd, tips og taps. Ikke mye som ser ut til å virke foreløpig, men jeg tenker å gå grundigere til verks for å se om det er noe annet enn vondt i mangen å sånn typisk spebarnsplager. Men sånn som han holder det gående på dagtid, er det ikke råd å få tatt en tlf som kanskje varer mer enn 5 min. MEN i morgen kanskje......:) Finner det forresten meeeeeget merkelig at ikke min mamma, som fikk 4 BARN I LØPET AV 5,5 ÅR, ikke har fått kongens fortjenestemedalje og annet gull!! Skal ikke skrive hva jeg sa iløpet av min fødsel, men at både mamma og 4 barn og ikke bra var nevnt i samme setning, er helt sikkert!

Nå har det seg sånn at jeg delammer. Har ikke hatt nok mat, så han har fått litt tillegg nesten helt fra starten. MEN dere må ikke tru jeg slipper med delvis ammetåke fordi. Her om dagen skulle jeg og barna kjøre på stjørdalen. Stressa som jeg var, for vi hadde et klokkeslett vi skulle forholde seg til. Og KLOKKESLETT er dårlig forenelig med spedbarn!!!! Men vi kom oss iveg, og Synne klaget stadig vekk på at hun holdt på å falle i alle svingene. Og godt på veg over skogen begynte det å demre for meg......ehhh Synne....har jeg festet selene dine?? NEI det hadde ikke den forstyrra mora, men det gikk bra det også!! :)

Jeg blir sånn smått provosert av de som på død og liv skal glorifisere denne småbarnstiden. Hvem i hulesete synes det er koselig med gråååååt, bæsj, stress, dårlig nattesøvn, i det hele tatt følelsen av å MISTE KONTROLLEN!!!! I tillegg har jeg måttet svelget endel kameler. Jeg hadde tenkt å fullamme og jobber fortsatt med saken. Jeg hadde også planer om at hvis lillegull gråt, så skulle han få gjøre det uten at han til stadig skal opp i hendene. MEN hvem sitter med "hendene fulle" og gir flaske? Og når lillegull da, etter å ha vunnet over mamman både når det gjelder å få opp i hendene, og få flaske, og han ligger der god og mett i armene mine og titter meg dyypt inn i øynene og smiler det NYDELIGSTE smilet sitt.........DA skjønner jeg hva koselig betyr....DA er all gråt og stress glemt....for DA smelter mammahjerte helt og samme hvor trett og sliten man er, er alt glemt, og man kan ikke unngå å smile tilbake! I tillegg er det så godt å se hvor flink og stolt storesøster Synne har blitt! Synes det har gått over all forventning, superflink er hun, og Magnus er heldig med sitt valg av storesøster <3

For det er ingen menneskerett å få barn.....og i tillegg er det heller ingen selvfølge at de er friske. Men likevel tar jeg meg selv i å klage, selv om jeg har opplevd både det å miste to ganger og ikke minst det å føde et barn med en alvorlig diagnose! Slik er vi laget....heldigvis....for det går ikke an å sette ting opp imot hverandre. Livet vårt er her og nå, og da må man gjøre det beste ut av den. Noen dager litt slitsommere enn andre.....men med de siste 3-4 årene friskt i minne, så vet vi at dagen igår, er like fort glemt som alle andre dager man sliter seg igjennom. Og det skal så lite glede til for at en dag skal bli fin! :)

SÅNN.....da var hjernen luftet.....gjør godt å lette på trykket :)
Jeg har lovt meg selv å se tilbake på denne perioden og le av meg selv........men ikke enda, det er for tidlig!!! :)

Og som en liten avslutning....for de som lurer på det.....så går det veldig bra med Synne-mor i etterkant av operasjonen. Hun har begynt på bhg igjen, og stemmen begynner å normalisere seg. Hun er høyt og lavt....og vi ser spent framover om det er flere gevinster å hente i etterkant av inngrepet. Men den største er som sagt allerede høstet....det at hun puster ubesværet og har fått igjen nattesøvnen!! Tøffeste pia vårres <3

mandag 15. august 2011

Vellykket operasjon!

Ja, så endelig er det da altså overstått!!! Inngrepet gikk veldig greitt, og det ble fjernet både ekte og falske mandler, så nå skulle det ligge til rette for å få pustet godt igjen for go`tuppa vår!


Tøffeste tuppa i lek få timer etter operasjonen!

Håpet er at dette inngrepet skal hjelpe henne på flere omeråder. Det viktigste er selvfølgelig det å få pustet bedre. Spesielt natta har vært svært ubehagelig siste mnd. Men også på dagtid har hun etterhvert fått problemer med pustinga. Håpet er også at det skal hjelpe for spisinga sin del, det må vi bare vente å se resultatet av. Det kommer nok litt an på hvor godt vi har klart å etablere spisinga på forhånd......spennende blir det iallfall å se! I tillegg håper vi selvfølgelig også at antallet infeksjoner skal avta! Nå må det sies at "gevinsten" allerede er høstet iom at vi allerede hører og ser klart forskjell på pustinga hennes. Det er en nytelse å høre/se henne etter hun har sovnet i senga si, der hun sover helt uanfektet :) Dette unner vi deg max lille venn <3


Stas med sykebesøk av lillebror:)

Når det gjelder formen til supertuppa, kan vi ikke si annet enn at den er upåklagelig mtp hva hun har vært igjennom. Tror jeg har hørt henne "klage" en gang på smerte, og det var ifbm svelging av mat bare noen timer etter operasjon! Selvfølgelig har hun vært litt pjusk de første par dagene, skulle bare mangle. Men det første hun gjorde da hun kom hjem fra sykehuset dagen etter inngrepet, var å strene rett opp på trampolina hvor hun hoppet og rullet hodekråke som om ingen ting hadde skjedd........hun slutter aldri å imponere den lille frøkena :) Det skal sies at hun har hatt noen urolige netter i etterkant, men det har (heldigvis) ikke vært pga smerte, men hun har bare våknet i tide og utide, med ønske om å leke og lignende. Det falt hvist ikke heeelt i smak hos pappan inatt da hun hadde store ønsker om å ha han med på leken i 03.00 tida.Har ingen annen forklaring på dette, enn at hun sikkert nok føler seg mer utkvilt på få timers søvn, enn hva hun tidligere har gjort på 12-13 timers søvn.
I tillegg har hun fått en lys og ukjent stemme, men dette vil nok gå seg til etterhvert.


Arti med nytt lekeapparat!

Så kort oppsummert er vi svært lettet over at inngrepet er overstått, og Synne-mor har nok en gang bevist at hun er en supertuppe av rang!!! Mamma og pappa er megastolt av deg <3

Denne bloggen har og skal handle primært om Synne og hennes helsesituasjon. Men nå har hun da blitt storesøster, så innimellom vil det nok bli noen ord om lillebror også. Foreløpig er det ikke mye annet å melde fra den fronten enn mat, gråt å bleieskift! That`s it liksom :) Men vi har inntrykk av at det er stas å være storesøster. Skikkelig flink er hun. Synes vi foreløpig ser uventet lite sjalusi. Selvfølgelig blir hun lei av lillebrors trang til å "lufte lungene" innimellom, men hvem blir ikke lei av det......:) Vil gjerne kose og sitte med han på fanget. Hun passer på å varsle når andre bærer på han at "hainn e vårres" <3 Hører mindre om å bli med på bleieskift etter at han rettet tissefanten mot henne og fyrte av.....man kan vel kalle det innertier - og det ansiktsuttrykket skulle vært "belønnet" med en ramme og veggplass :) En slik hverdagshistorie man gjemmer langt bak i minnet men som aldri blir glemt :)

Nærmere begrepet pappajente kommer man
knapt ikke
. Hun holder fast i pappas bukse,
mens han klipper plena :)


Litj-sjarmøren vårres

onsdag 10. august 2011

ENDELIG klart for operasjon fjerning av mandler!!

Jippi......eller man skal vel ærlig talt ikke være glad for at sitt eget barn skal gjennnomgå en operasjon, men i dette tilfelle skal det bli en lettelse!! Nå skal endelig mandlene fjernes, og det er på høy tid. Stakkars store litj-tuppa vårres, som hun har slitt de siste mnd. Spesielt har det gått ut over nattesøven og kvaliteten på den. Hun har snorket som en kar med pustestopper og alt som værre er! Forferdelig å høre og se på hvordan hun har slitt om natten siste tiden. I tillegg har hun nesten ikke vært til å forstått når hun har pratet, så grøtete i målet pga hoven hals.

Så blir ikke hennes tilværelse etterhvert mye bedre vet ikke jeg. Håpet er at hun i tillegg til å få en bedre tilværelse pustemessig, forhåpentlig skal få bedre smaken på mat. Tør nesten ikke tenke den tanken, men tenk hvis.......TENK HVIS det faktisk skal skje at hun nå skal få lyst og smaken på mat, så vi etterhvert kan gå ned på sondemat osv.... DET hadde jammen vært å få en ny tilværelse.

Uansett unner jeg henne av hele mitt hjerte at hun skal få bedre nattesøvn og da en bedre hverdag med det som følger med det. Hun og pappsen har iallfall inntatt sykehuset, til Synnes stooore glede, og i følge Jon Håkon har hun nok en gang funnet seg godt til rette, både med ansatte og "innsatte" :) Godt å høre det. Må bare legge ut denne lenken fra dagens syssel på sykehusets førskole. Verdens fineste kattepus spør du meg:) http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150257555311016&set=a.393481846015.176858.607151015&type=1

Så her i huset styrer jeg og lillebror et par dager for oss selv. Idag har vi vært på en super trilletur sammen med Åshild og Marthe, noe vi håper å gjenta mange ganger i tiden framover. Her ikveld har vi hatt et trivelig besøk av Lena, Synnes supre avlaster. Eller rettere sagt tante Lena som Synne kaller henne. Det sier vel sitt:)