tirsdag 12. mai 2009

Nok en nyrebiopsi er unnagjort!


Dette har blitt en populær sittestilling i senga for tida:)

I dag har Synne vært igjennom en ny nyrebiospi. Det vil si at de legger henne i narkose, for så å hente ut celler fra nyren hun fikk fra pappsen. Grunnen til dette er at de ønsker å forske nærmere på årsaken til at hun fortsatt skiller ut for mye protein i urinen. De leter med lys og lykte, og nå håper både leger og vi at ekspertene finner svaret. De skal nå forstørre cellene 40 - 50 000 ganger gjennom et spesielt apparat, men i skrivende stund er ikke svarene klare. Men jeg er sikker på at både en og to av legene til Synne som har denne prøven i tankene når de legger seg i kveld. Vi har heller ikke fått noe svar på om det er virus fra pappsen, som eventuelt ble med nyren over til Synne, som er årsaken. Er det realiteten vil de senke mengden immundempende medisiner en periode, slik at kroppens hvite blodlegemer får tatt knekken på ulumskhetene.
Vi har før tranplantasjonen hele tiden trodd at Synne ville være mer mottakelig for sykdommer enn andre barn. Det viser seg å ikke stemme helt. Hun har nok ikke større sjanse for å bli syk, men vil få større problemer med å bli frisk om hun får bakterier ellervirus i kroppen. Hun har mindre hvite blodlegemer enn andre, og vil derfor slite med å få rettet opp skaden. Ellers så blir dagene hun skal i narkose veldig rotete. Hun skal nemlig faste minst fire timer før hun legges i narkose, og tidspunktet for ingrepet har vi aldri helt sikkert. I dag var det klokka 12.30 og dermed fikk hun litt intravenøs veske som erstatning for maten hun gikk glipp av. Men nå går maten for fullt igjen, uten at det påvirker henne som særlig.
Skal vi se.... da er klokka akkurat passert 20.00 ja. Er vel legge tid da!
Ellers så er både leger og sykepleiere her på Riksen imponert over hvor fort hun kommer seg etter en narkose. Det gikk ikke mange sekundene fra anestesilegen satte dosen med sovemedisin før Synne var i sin egen drømmeverden i dag. Men under to timer etterpå, da vi ankom oppvåkning for å være med henne, hadde hun allerede holdt show for staben der en stund og var i storslag. Etter dette har vi ikke sett noe tegn på at hun i det hele tatt har vært i narkose i dag. Da hun i ettermiddag var med oss på middag på kjøkkenet, kom legen vår Anna innom. Hun var rett og slett imponert og kunne ikke få fortalt nok hvor sterk Synne er.
I ettermiddag var onkel Kristian på et nytt besøk hos gjengen her på Riksen. Det er ingen tvil om at onkel er en favoritt, og det å sitte i onkelfanget er stor stas. Det går nok ikke lang tid før Synne kan si at onkel er "dasjinj". Vi serverte i anledning besøket sommerens første jordbær, dog produsert i Belgia. Men de var gode og her i Tigerstaden er vi blitt vant til å være internasjonal.

Viktig å ta seg ut når onkel`n kommer på besøk:)
Vi har i dag bestilt oss plass på Slottsplassen på selveste 17. mai. Rikshospitalet har et felt reservert for sine barn og pårørende, og her kommer tre bla Slungård til å ropa på søndag med flagg og blåser. Vi er forøvrig på jakt etter ny barnevogn igjen. Vogna vår kollapset i heisen på tur hjem i går ettermiddag. Den er repererbar, men vi trenger et sveiseapparat. Det inngår dessverre ikke i utstyret til våre sykepleiere her på sykehuset. Så nå blir det vognhandel igjen, mens den gamle får ta turen hjem til Trøndelag i påvente av at vi selv kommer hjem.

Nå er det snart EXTRA-tid her på rom 2064. Det betyr at vi må frem med penn og papir. Lykke til alle som spiller sammen med oss, og ha en fortsatt hyggelig kveld.

2 kommentarer:

  1. Godt å høre at Synne er i slaget!! det er viktig med en liten skje vanniljesaus hver dag, da blir man stor og sterk!!!!

    SvarSlett
  2. Kjære dokk! E innom ofte og e imponert over Synne, men ikke mindre over hennes foreldre. Rørende å sjå ei sprudlende Synne og at alt går så fint. De e med oss kvær dag, artig å sjå at de kjæm dokk litt ut fra sykehuset å!! Ska sjå etter naboan vårres på Slottsplassen 17.mai, HURRA for fam.Elverum/Slungård

    varme hilsinga fra Bakken

    SvarSlett