tirsdag 27. april 2010

1-årskontroll på Riksen


Sandkasse er topp, enten man er i Selbu eller Oslo.

Da er vi tilbake på Rikshospitalet igjen. Vi er innkalt på årskontroll for transplantasjonen, og både leger og sykepleiere sjekker det som er mulig på Synne. Nå er vår tur mer omfattende enn en vanlig årskontroll, da vi også har lagt opp til tid sammen med spiseteamet og at vi skal gjøre mer undersøkelser på blæren.

Vi satte oss på flyet sørover søndag ettermiddag, og jeg skal fortelle deg at det var ei tuppe som var spent på det å fly. Stolt som hane satt hun i eget sete og sjarmerte alle rundt seg. Det var også stas å kjøre buss, og vi koste oss stort med Cheese Dodles på vei mot Riksen. Vel framme fant vi oss til rette på sykehushotellet, og vi benyttet også anledningen til å hilse på Andreas, Henriette, Merete og Tor som også er her. Godt å være sammen med venner, selv om vi så gjerne skulle besøkt hverandre et annet sted enn her på Riksen.

Mandagen ble en snodig dag. Vi tok med oss pikk-pakket og gikk over til sykehuset. I følge innkallingen skulle vi legges inn på 2-posten, men det var ikke like klart for alle. Aller første fikk vi beskjed om at vi skulle tilbake til hotellet, så fikk vi rom på avdelingen. Deretter ble vi flyttet litt fra rom til rom, før vi selv satte ned foten. Dermed tok vi turen tilbake til hotellet, og her skal vi bo fram til vi reiser hjem. Etter så mange døgn på sykehus, er vi lei av bli flyttet hit og dit til fordel for de som kanskje har to-tre døgn på sykehuset gjennom oppveksten. Dette var dagens reprimande til helse-Norge.

Så langt har vi tatt blodprøver, røntgen av nyre og skjellet. I morgen venter GFR, en nyrefunksjonstest. Da tilføres en spesiell veske i blodet, og så sjekkes konsentrasjonen med blodprøver utover bestemte tidsintervaller i løpet av dagen. Vi har også time til spiseteamet, og det skal på nytt bli spennende å se hva de sier. Jeg og Berit ser framskritt fra uke til uke, men det er bestandig godt å få korreksjoner og tips fra ekspertisen. På torsdag skal vi ta cystemetri, en test av blærefunksjonen. Vi har også time til en tannlege, som jobber med en mastergrad på tannhelse for nyretransplanterte barn. Det er timeplanen så langt.

Ellers så har vi det bare bra, og føler oss egentlig rimelig husvarm på Riksen. Sykepleierne er glad for at vi tar kontrollen selv, og bistår oss når vi trenger hjelp. Synne kjenner også igjen både sykehus og sykepleiere, og hun har nok en gang funnet seg til rette. Spesielt er det stas å leke sammen med Henriette.

Dette var alt fra Tigerstaden i kveld. Vil samtidig få benytte anledningen til å gratulere nynaboen, Kent Morten, med dagen i morgen, onsdag. Vi får feire deg senere. Vi sender også en hilsen til Line som har bursdag på torsdag.

God natt fra rom 308 på Norlandia Omsorg Gaustad. Legger ved litt flere bilder fra oppholdet så langt.
Bilstolen er fin å ha når man skal spise Cheese Doodles til kveldsmat.
Puslespill og "otto" er med til Oslo, og er populært tidsfordriv i løpet av lange dager på sykehuset.
Titt-titt. Synne tester ut klesskapet på hotellrommet.

1 kommentar:

  1. Er det godt Synne å sitte i hylla og prøve ut det er veldig artig :D

    SvarSlett