mandag 5. april 2010

Fantastisk påskefeiring


Synne og mormor koser seg i sola på Vikanlandet.

Årets påske er over, og for oss ble dette en topp uke for å kose oss sammen med Synne. Selv om det ikke ble noen overnattinger i hytta på Stugudal, har vi hatt vår første påske der Synne har fått ta del i skiturer, spill, mat og masse hyggelig samvær. Vi tror kanskje ikke hun kunne ha det bedre, der hun var på hytta på dagtid og med bestemor, bestefar og tante Heidi om natta. I pose og sekk ville hun ha kalt det selv.


Etter noen dager hjemme i Selbu i starten, satte vi kursen mot Stugudal og Tydal på onsdag. Første dag ble det pulktur til hytta til Dina og Edvin. Der lekte vi oss og grillet pølse. Men på grunn av litt sur vind, trakk vi etter hvert innendørs. Der fikk hun boltre seg på nye trakter og ble fort det vi kaller for husvarm.

Torsdag var det Stugudalen Rundt for oss voksne, denne gang i mye vind og etter hvert regn. Men rundt kom vi. Tante Solveig var hyret inn som barnevakt, og begge hadde det som plommen i egget. Tanter, onkler og søskenbarna er viktige brikker i Synne sitt liv, og på hyttetur kommer vi tett på hverandre. Synne synes det er stas med dem, og de koser seg sammen med henne.

Fredag feiret vi pappsen sin bursdag. I hytta ventet det sang og klemmer. I tillegg fikk Synne og bursdagsbarnet partyhatter, som de bar med stolhet hele dagen. Synne fikk også ut å prøve seg på ski, og det var visst helt topp. Ikke minst når hun fikk stå sammen med pappa i de bratteste bakkene. Artig sa hun da vi stoppet. Hun er visst bygd for fart og utfordringer denne jenta. Ingen bakke er for bratt, og ingen utfordring for stor.


Siste dag i påskefjellet ble den beste for vår del. Vinden var der fortsatt, men vi fant en lun grop der vi med mange flere benket oss ned. Bål, grilling av pølser, kaffe på svartkjele og skihopping. Akkurat slik en topp påskedag skal være. Synne har også spilt utallige ganger med Otto (Lotto) og lagt puslespillene sine så mange ganger at hun snart kan de i blinde.


De siste dagene av årets påskeferie har vi tilbrakt hjemme i Uglemsmoen. Vi har vært på trilletur, feiret litt mer bursdag, ryddet, vasket klær og gått på ski. Med litt mer trening og forståelse i bruk av stavene, så er Synne allerede en racer på ski. I dag snudde hun seg rundt med skiene på. Siste del av dagen brukte vi på Vikanlandet hos mormor. Synne satt flere timer i strekk i sandkassen, der både bøtter, former og områdene rundt kassen ble fylt med sand. Hun er kjempeglad i å være ute, og nå går vi mot en tid der temperaturen blir bedre og dagene lysere. Vi gleder oss alle sammen, og pappsen må nok allerede nå starte planleggingen av oppsetting av sandkasse.

I morgen skal vi tilbake til hverdagen alle tre. Pappsen på jobb, mammsen skal samle krefter hjeme og Synne skal i barnehagen. Hun har snakket om Monka og alle de andre i barnehagen i hele påsken, og det er ingen tvil om at hun storkoser der.

Her kommer det noen videoer og bilder fra påsken, noe i riktig retning og andre litt på hodet ;-)


Ut på ski. Jo større fart, jo bedre.


Skitrening på jordet nedenfor der vi bor.


Synne klar for å reise ned til mor, far og tante Heidi.


Synne og Guri i full gang med en ny runde med Otto.


Det kan være slitsomt å feire påske på hytta.


Synne hjalp bursdagsbarnet med å telle lysene på kaka.


Synne klar for en ny tur ut på ski.


Synne tester hagemøblene i Selbu. Nå er våren i anmarsj.

1 kommentar:

  1. Vel overstått påske:-)

    Ojojojojoj så mye som dere har opplevd i ferien og alt som har skjedd av fremgang. Det varmer mammahjerte i sør:-)Er så kjekt å lese at alt går så fint, selvom du Berit har fått en liten knekk hvis man kan si det sånn. Håper du får slappet av og finner nye krefter. Satser på fin vår for dere, her begynner sommerblomstene å titte frem etter at snøen forsvant! Deilig! Ole har funnet gleden med mat, dvs han elsker melk og grøt spiser han nå og er helt i hundre når han ser at det tilberedes - ellers smakes det på middag, men ikke noe mer enn det. Men alt som er fremgang er positivt. Venter på muskelbygging i den lille kroppen og mer fremgang i motorikken, men det kommer vel etterhvert. Nyrene er foreløpig stabile, men mye oppfølging mens vi venter på fremtiden.. Det er så godt å lese om at Synne klarer seg så bra! Ha en fin uke - her er det planleggingsdag i barnehage så eldstejenta er hjemme å koser seg fortsatt...med påske egget som aldri bllir tomt:-)

    SvarSlett