torsdag 15. april 2010

1 år siden transplantasjonen!!

Ja, tenk det......1 år siden transplantasjonen idag!!!!!!!!!!!!!!! Helt utrolig! Tida går skremmende fort!!

Pappa møter Synne for første gang siden transplantasjonen.
Tankene blir mange på en sånn dag. Jeg har for`nte gang lest igjennom bloggen fra tiden før og etter transpl. og det er alltid like tøff lesning. Her er linken fra bloggen et år tilbake i tid. http://synnetuppa.blogspot.com/2009/04/da-er-det-gjort.html Det er ikke vanskelig å gå et år tilbake og kjenne på hvor tøft det faktisk var, spesielt den første uka med usikkerhet og frykten for at noe skulle gå galt. Men også de påfølgende ukene og månedene er ei tid vi ikke ønsker tilbake igjen. Lange dager som inneholdt alt av opp- og nedturer. Det var liten trøst å høre at Synne var en av få pasienter som opplevde uvanlig mange komplikasjoner i tiden etter transpl. Det er rart å tenke på hvordan vi i hele tatt greide å fungere i de tøffeste periodene!!


MEN det viktigste for oss er å se framover......ikke tilbake. Så når vi idag ser hvilken jente vi har, et år etter inngrepet, er det nesten ikke til å tro. Hun har hatt en formidabel utvikling på mange omeråder. Og enda streber hun etter å ta igjen de som er like gammel som seg selv. Her står det iallfall ikke på viljen til å prøve. Hun begynte å gå på oktober i fjor, omtrent et halvt år etter transpl. og nå er det full fart hele dagen! Synne stortrives i barnehagen, og vi ser hvor viktig barnehagen er for henne. Hun har hele tiden noen å lære av, og strekke seg etter. Legger til en link fra Garberg Foto sine Facebook-sider, med bilde fra Synne tatt før jul. Det gir et godt bilde av den livsglade og hærlige tuppa vår......http://www.facebook.com/album.php?aid=209072&id=360098042488#!/photo.php?pid=5571781&id=360098042488



Ingen utfordring er for stor for Synne-mor. Å gå på ski var en "enkel nøtt å knekke" :)

Spisetrening er det store fokuset, og vi ser hele tiden resultater på det omerådet. Ennå er det mange konsistenser hun ikke behersker, så da kommer det ut igjen. Men med mye trening, skal og må dette gå bra til slutt!!


Vi øver og øver på både drikking........


......og spising!!

Det største usikkerhetsmomentet for Synne sin del er nok fortsatt blæren. Nå har vi fått dato for 1årskontroll etter transpl. så da bærer det til Oslo om 14 dager. Der vil blæra bli det store temaet, og muligheten for at vi må begynne å kateterisere henne selv er stor. Da blir kateteret hun nå har operert inn fjernet. Og hva som er det beste av de to "ondene" tar jeg ikke standpunkt til ennå.

Så nå gleder vi oss til å oppleve våren og sommeren her hjemme, som vi "mistet" ifjor. Etter en laaang og kald vinter er vi veldig klare for sol og sommer. Synne er superglad i å være ute, og får aldri nok av det. Hun utvider stadig horisonten og det er alltid noe nytt som interesserer henne.


Synne i sitt absolutt rette element. Ute..... med spaden i hånda:)

Til tross for gode opplevelser og prognoser for Synne sin del, er det ikke å stikke under en stol at de siste årenes strabaser har satt sine spor. Energinivået for min del er fortsatt på bunnivå, og jeg leter fortsatt etter "trappa opp fra kjelleren" Jeg tror jeg begynner å se konturene av det "nederste trinnet", så da har jeg trua på at det kommer etterhvert. Har innsett at dette tar tid!!

Jeg og Jon Håkon fikk oss et par fine dager i Funasdalen sist helg som gjorde godt for kroppen. Der hadde vi supert vær og fikk en dag på langrennsski og en dag i slalombakken. Frister til gjentakelse!!
"Vi trivs best i øppent landskap......"
Dagen idag fortjener en liten markering, så vi skal nok kose oss sammen utover ettermiddagen når pappsen kommer hjem fra arbeid, og mimre enda litt mer fra det siste året tilbake i tid. Det er forøvring noe som ofte er et samtaleevne her i familien Slungård. Det er ikke vanskelig siden vi har et levende bevis på alt som har skjedd.......
Og for de som lurer på hvordan det står til med donoren, påstår han at han nesten ikke i det hele tatt fra dag 1 har kjent noe til at han er en nyre mindre.....heldigvis!!
Helt til slutt vil jeg minne dere alle som ennå ikke har tatt noen standpunkt til donasjon og donorkort.
Hva om det er DU som plutselig får behov for et organ for å redde livet DITT....!?!?!?!?! Ville ikke du også hjelpe andre dersom du kunne? Tenk at en donor kan redde 7 liv!!!!
Klemmer fra Synne, Jon Håkon og Berit

2 kommentarer:

  1. Hei dere tre:-)

    Gratulere med ett års dagen for transplantasjon. Tenk det... Tårene trillet når jeg leste. Helt utrolig hva som har skjedd og at alt går så fint. Tankene er to delte. Den ene delen går på alt dere har vært gjennom og går gjennom, den andre er hva vi har i vente med tiden... Vi nærmer oss ett års dagen til Ole, 3 juni. Tilbake til den tiden visste vi ikke om vi skulle få beholde han og nå har han bevist til alle at han er kommet for å bli. Det er jammen ikke lett å være så heldig å få det fineste på jord - sine egne små barn. Vi gjør alt for de uansett. Ha en flott helg fine familien i nord.

    Klem fra Tone

    SvarSlett
  2. Hei igjen,

    Lurte på om dere ved en anledning kan skrive hvordan det fungerer med medisinering på Synne nå etter transplantasjon og hvordan hverdagen fungerer med tanke på dette og mat. Håper det går greit med deg Berit, tenker på deg og kan vel på en måte si at jeg vet hvordan du har det.. tror jeg! Lykke til i Oslo - håper det skjer noe positivt der og med tanke på kateter og andre ting. Ha en kjekke lørdag:-)

    SvarSlett