onsdag 4. november 2009

Ny narkose

Ting skjer raskt her i vår verden. I dag har Synne vært gjennom en ny narkose, etter at det ble oppdaget lekkasje i hennes CVK under den faste kontrollen på St. Olavs. Det er meget viktig at kateteret inn til holdes sterilt, og derfor ble raskt bestemt at denne måtte fjernes. Siden kateteret var lagt inn i en av de større blodårene i halsen, måtte det narkose til. Synne har hatt CVK`en siden transplantasjonen og har vært flittig brukt til blodprøver og tilførsel av intravenøs veske og medisiner. Dette betyr at Synne fra og med nå må belage seg på stikk når de skal ha blod. Nå var det allerede planlagt at CVK`en skulle fjernes når vi kommer til Oslo i desember, så noen stor krise var det uansett ikke.
Synne har etter hvert blitt vant til narkose, og hun har taklet disse utfordringene meget godt. Berit var med Synne ned på operasjonsstuen rundt klokka halv tre i dag, og like før fire fikk jeg beskjed om at hun var trillet ned på oppvåkningen. Hun skrek og hadde det ikke bra når jeg kom ned, og det tok litt tid før hun kom seg til hektene. Sannsynligvis skyldtes ubehagelighetene gass i kroppen. Men tårer gikk etter hvert over til latter, og før halv fem tasset hun rundt i gangene barfødt og med en stor sykehustrøye og bablet i vei. Det førte til at en sykepleier kom med følgende kommentar: Oppvåkningspasientene er ikke slik de som en gang var. Fortsetter det slik blir vi arbeidsledig. Faktisk så var Synne i så god form at vi allerede kvart over seks var på tur hjem. Snakk om tøff jente. Vel hjemme var det katten som fikk gjennomgå, og hun var i hvert fall ikke særlig trøtt da vi la henne i kveld.
Ellers så har legen til Synne på St. Olav, Gunnhild, i dag bestemt at Synne skal taes ut av barnehagen fram til hun får sin andre dose av vaksine for svineinfluensa. Det betyr at Berit nå blir hjemme med Synne fram til vaksinen er satt. Det er mest hensiktsmessig at Berit trår ut av jobb, slik at ikke hun også blir en smittefare for Synne mtp at hun jobber i bhg. Det hjelper ikke å holde Synne unna svinesmitten før hun er vaksinert ferdig, om mammsen blir sengeliggende.
Dagens tur på St. Olavs er ikke den eneste by-turen vi har hatt denne uken. Mandag fikk vi melding fra barnehagen om at urinkateteret til Synne var lekk. Dermed var det bare å sette seg i bilen og få folket på kirurgen på St. Olavs til å skifte kateter. Det gikk meget greit og vi var hjemme igjen i rett tid på kvelden.

Så slik går nå dagene her i Uglemsmoen. Men det er bare bagateller i forhold til det Andreas & co må gå igjennom på Riksen. Vi føler med dere, selv om ikke vi en gang klarer å forstå den påkjenningen dere må igjennom. Stå på Merete og Tor. Nå går det bare en vei, og det er oppover.

God natt alle trofaste blogglesere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar