onsdag 9. desember 2009

Alt bra på Riksen

Nå har vi vært på Riksen i to dager for kontroller av mange slag. Tirsdagen gikk med til reising og masse tid med spiseteamet her på sykehuset. De er veldig godt fornøyd med utviklingen Synne har hatt siden de så henne sist i september, selv om vi synes stegene framover er små og nesten uteblivende. Heldigvis for oss er de veldig opptatt av å hjelpe oss videre, og vi har allerede planlagt et nytt besøk hit på Riksen, der spisetrening og mat skal være hovedfokus.

I dag har dagen gått med til ultralyder av ymse ting samt en nyrefunksjonstest. Det vil si at de sprøyter inn en kontrastveske inn i blodet til Synne, før de sjekker konsentrasjonen igjen etter 3 timer. Siden vi ikke har hørt noe enda, er vi rimelig sikre på at den testen gikk fint. Lege Anders kunne forresten fortelle at kreatininverdiene (en annen nyrefunksjonsmåling) til Synne er meget fine og stabile. De ligger nå på rundt 20, mens de før transplantasjonen beveget seg opp til 500. Vi hadde også en økt i gymsalen, og det er ingen tvil om at fysioterapeut Cecilie er glad for utviklingen til Synne. Hun ser fortsatt at ting som kan forbedres, men synes utviklingen siden vi dro hjem i sist i juli har vært god.

Synne fikk lagt inn venflon i går kveld, og det var ingen morsom affære verken for lege, Synne eller oss voksne. Hun var trett og sliten, og er ikke enkel å stikke på. Derfor måtte det flere stikk til før den satt på plass. Til vår store overraskelse har hun ikke herjet med den i dag, slik at den fortsatt er inntakt om den behøves i forbindelse med morgendagens tester.

I morgen kommer den store testen for Synne. Da skal de teste trykket på blæren hennes, akkurat den samme testen som de skulle gjøre i september. Men da gikk maskinen i stå. Denne testen vil fortelle oss mye om hvordan blæren hennes er, og om hvordan veien videre med tanke på urinveisproblematikken blir. Det blir ulidelig spennende og vi håper på det beste.
Når det blir hjemreise er det ingen som vet. Vi har vært i dette gamet for lenge til å håpe på noe som helst. Men morgendagens test er uansett den siste som er planlagt under dette oppholdet, og vi håper å unngå alt for mange overraskelser i løpet av morgendagen. Men, vi har blitt skuffet før...

I går kveld feiret vi 30-årsdag her på Riksen. Lille tapre Andreas, Henriette, Merete og Tor er her fortsatt og venter på ny lever til Andreas. Merete fylte runddag i går, og den ble feiret med pakker, kaffe, kaker og masse godis her på sykehuset. Hennes foreldre er også her, så det ble et skikkelig lag, selv om dagens helt sikkert skulle vært feiret en annen plass en på sykehuset.

I dag dristet vi oss ut på trilletur til Ullevaal Stadion. Ryktene skulle ha det til at det var kommet en helt ny Hennes & Maruitz butikk der, og ryktene slo ikke feil. Så da fikk vi sjansen til å lufte både liten og stor noen timer, og gi oss selv sjansen til å komme oss litt vekk fra sykehuskorridorene. For de har vi virkelig fått sett en del av under dette oppholdet. Synne løper i vei, og det er ingen ting som stopper henne. Hun trykker på heisen selv og hun vil gå trapper. Så her er det bare å henge på. Hun kjenner seg igjen her på Riksen, det er det ingen tvil om. Hun løper etter sykepleierne hun kjenner best og vil gjerne være med dem når de skal på oppdrag her og der. Så gjensynsgleden har vært stor, både for den som er liten og for den som er stor. Så får vi håpe for vår del at vi ikke ser dem så ofte. De kan gjerne tenke seg at vi ble en stund, og det hadde helt sikkert ikke Synne hatt noe i mot heller.

Her har gullet tatt kvelden for flere timer siden. Mor og far blir heller ikke gammel i kveld. Ny dag og nye muligheter i morgen. Ha en fin desemberkveld alle sammen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar