søndag 20. desember 2009

Hektisk førjulstid


Førjulstid er baking. Her knuser Synne havrekjeks til en iskake.

Nå er det lenge siden det har kommet noen oppdatering på bloggen, og vi legger skylden på en hektisk førjulstid. Det handles gaver, skrives julekort, vaskes og det bakes. For oss er det dette aller første året vi har en jente som skjønner litt av hva vi forbereder oss på. Pakker har i hvert fall blitt populært, og det første som må gjøres om morgenen er å åpne kalenderpakken. Derimot er det mye vanskeligere å forstå hvorfor vi ikke kan åpne alle de andre pakkene som ligger rundt omkring i huset. Jeg ser for meg julekvelden allerede. Da blir det nok noen som er litt høyt gira, der gavepapiret og pakkene flyter rundt henne.

I dag har vi hatt den store besøk og levere pakke/julekortdagen på Stjørdal. Vi har fartet hit og dit, og samtidig fikk vi tid til å hente juletre. Jeg, onkel Kristian og Hanna tok turen til Buan, og tre fine juletrær fikk plass på hengeren hjem. Treet skal pyntes om et par dager, og da skal Synne få sjansen til å være med å henge opp pynt og lys.

Ellers så gjennomførte vi en hel barnehageuke sist uke. Det er godt for liten og stor. Synne koser seg fortsatt masse i barnehagen, og både spising, fysikk og språk får seg et løft når det blir litt kontinuitet over hverdagen. Denne helga har vært mer ivrig på maten enn noen gang tidligere. Det varmer oss som strever med dette hver eneste dag. Men fortsatt må vi være tålmodig.

Synne klar for nissefest i barnehagen. Nå er vi klar for julenissen.

I går tok jeg og Synne turen til bestemor og bestefar i Tydal. De setter veldig pris på besøkene fra sjarmtrollet fra Selbu. Hun tvinner dem rundt lillefingeren og fartet rundt i huset hele dagen. Ny tur er allerede planlagt i jula, og da med overnatting. Synne hadde også sin siste kontroll på St. Olavs før jul sist uke. Testene der var oppløftende og nå ville legene at vi skulle på kontroll en gang i måneden. Stor forskjell for oss som en periode var vant til å ta turen til Trondheim minst en gang i uka. Ting går framover.

Nå skal vi bruke de siste dagene før jul til å få unna de siste oppgavene. Vi håper også å få tid til å kose oss litt sammen alle tre. Ha en trivelig førjulstid alle sammen.

1 kommentar: