onsdag 2. desember 2009

Når en pepperkakebaker baker....


Baking er artig, her i full gang gang med å kjevle ut pepperkakedeig.

Julestemningen har nådd Uglemsmoen og i kveld var det baking av pepperkaker som stod på programmet. Synne fikk ei lita kjevle i adventskalenderen i dag, og det var ingen tvil om at hun syntes det var stas å få være med. Det er hun for øvrig stort sett uansett hva vi gjør. Det ble både kone, mann, hjerter og juletrær før vi var ferdig. Mammsen har for øvrig hatt en skikkelig bakeperiode. Nesten daglig får jeg nyte godt av aktivitetene på kjøkkenet. Siste boks er fylt med alldeles nydelige Bounty-boller.

Ellers så er vinteren så vidt kommet til Selbu. Natt til 1. desember lavet det ned så mye snø at det er hvitt ute. Synne har ikke fått prøvd seg så mye i det hvite element enda, men det kommer nok etter hvert. Synne har for øvrig vært hjemme i dag, da hun snufser og hoster litt. Her tar vi ingen sjanser i forhold til at vi snart igjen reiser på kontroll til Oslo. For førstkommende tirsdag setter vi oss på flyet, og nå får vi forhåpentligvis tatt de blæretestene vi skulle tidligere i høst. Dette blir en meget spennende tur for oss alle, og hva utfallet blir vet ingen. Vi krysser fingrer og tær for at testene av blæra er gode, selv om vi er forberedt på det aller meste. Vi skal også jobbe litt med spiseteam og fysioterapeut når vi er på Riksen. Hvor langt oppholdet blir denne gang er vanskelig å spå. Men mye tyder på at vi vender nesen hjemover torsdag kveld eller på fredag.

Fikk forøvrig litt problemer rent praktisk og papirmessig i forbindelse med reisebestillingen denne gang. Ingen vi kom i kontakt med på Riksen ville at både jeg og Berit skulle være med nedover denne gang. Heldigvis fikk vi etter hvert kontakt med en av nyrelegene hennes, og da ordnet det seg med en gang. Det skal ikke være enkelt å ha sykt barn. Papirarbeidet tar tid og det er mange hinder som passeres i løpet av en måned.

I morgen, torsdag, skal Synne igjen på avlastning. Hun skal også denne gang være på leiligheten sin ved Eldresenteret i Mebonden. Der har hun en stor, lys og trivelig leilighet, men god plass for lek og utfordringer. Damene som passer henne er fantastisk og Synne storkoser seg sammen med de. Det gjør det lettere for oss voksne.

Nå er det meste pakket for Synne sin avlastning. Dermed er det også snart leggetid for stor, og vi vil bruke anledningen til ønske alle en trivelig adventstid.


Synne er sangfugl, noe hun ikke har etter sin far.

1 kommentar:

  1. Hei på dere:-)

    Ser ut som dere nyter førjulstiden midt oppi alle andre ting som skal ordnes. Har fulgt med dere siden i sommer da vi fikk en liten gutt med en nyresykdom. Var da i søken etter noen som hadde det samme og det var denne bloggen dukket opp. Må si dere har en nydelig og tøff lita jente. Kjekt å lese at det står så bra til med henne, føler nesten jeg kjenner dere.
    God tur til Oslo.

    Hilsen fra mamma til to i Stavanger:-)

    SvarSlett