fredag 11. desember 2009

Stolt og søt Lucia-jente


Lucia-jenta Synne i full fart med et lys i den ene hånda, og en lusekatt i den andre.

Nå er vi kommet hjem til Selbu etter fire dager på Riksen. Dagen i dag har naturligvis handlet mye om reising, men dagens høydepunkt var uten tvil dagens Lucia-feiring på sykehuset. Synne fikk full påkledning, og det var ingen tvil om at hun var stolt der hun gikk med kjortel, glitter i håret og lys i hånda. Etter hvert kom sangen også, der vi vandret fra barneavdeling til barneavdeling. Kjempeartig for oss voksne å se at Synne kan være med på glede andre syke barn, og ikke bare være en av dem som får opplevelser av andre. Så det var nok ikke bare minstemann som var stolt der hun trasket som den aller minste lucia-jenta på Riksen.


Hele Lucia-gjengen samlet etter endt tur. Synne poserte velvillig til alle fotografene.

I går gjennomførte vi turens viktigste test, blæretrykkstesten. Endelig fungerte maskinene som de skulle, og testen var positiv. Blæreekspert Sigvald uttrykte at han var positiv til resultatene, selv om hun fortsatt ikke tømmer blæra godt nok. Men evnen til å trekke seg sammen har den, og det er det viktigste akkurat nå. Så enden på den visa er at vi skal fortsette blæretreningen som nå, og etter hvert litt mer intensivt. Lege Anders vil at vi skal kjøre en lignende test senere i vinter, så det blir nok flere turer på Riksen også i framtida.


Ingen problemer med å få tatt blodtrykk her i gården nei:-)

Reisingen i dag var vellykket, selv om vi fortsatt blir forundret over hvor stivbeint enkelte kan være i innsjekkingen og sikkerhetssjekken på norske flyplasser. Men både taxi, fly og turen hjem til Selbu gikk etter planen. Vel hjemme gledet vi oss stort til å hilse på en kosklen pus, katten vår Pippi. Men det var ingen Pippi å se, og i følge kattepasserne hadde ingen sett den siden onsdag morgen. Med den tragiske skjebnen til vår forrige katt, Pondus, friskt i minne, ble det en tung start på fredags kvelden. Men jeg tok på meg støvlene ut på leting. Sammen med lommelykt og lokking gikk i terrenget rundt huset. Selv om jeg innerste inne ikke hadde noe håp om å finne Pippi, nektet jeg å gi opp. Etter ei stund på vandring, en god bit unna huset, hørte jeg litt mjauing i mørket, og plutselig hoppet Pippi opp i armene mine. Skitten og lurvete "bars" det rett hjem til vask, mat og kos. Nå ligger pusen langflat i sofaen, og det er vel mye som tyder på at det blir soving inne i natt. Fredagskvelden ble nok mye bedre enn hva vi tidligere på kvelden hadde tanker for......!!


Pippi trygt plassert i sofaen. Der blir hun nok liggende i natt.


Stolt dame med eget sete på flyet.
Synnemor har allerede sovet i flere timer, mens vi voksne koser oss med gløgg, en haug med aviser, tv og litt nettsurfing. Ha ei flott helg.
Jeg avslutter kveldens blog med en filmsnutt fra Lucia-feiringa. Dessverre får jeg ikke rotert filmen, så dere får snu på dataen eller ha hodet på skakke en stakken stund.....:)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar