mandag 29. mars 2010

Barneskirenn, korr e dem hænn?


Ingen problem å posere likedan som skistjernene. Snakk om ei stolt tuppe som er klar for å prøve seg på ski i påsken.

Påsken er kommet til Selbu, selv om vi feirer på hjemmebane. I dag har mammsen og Synne vært på handletur på Ikea sammen med tante Solveig, Malin og Hanna. Det var visst suksess, men det overgikk alikevel ikke dagens siste tur.

Synne har vært så heldig å få låne seg ski av Frida og Lina. Synne ble i hundre da hun fikk se skiene, og de slapp hun ikke før vi kom hjem. Mellomstoppen på Hellsenteret ble stort sett bare gråt, da skiene måtte ligge igjen i bilen. Men vel tilbake i barnesetet kom også smilet. Nye staver ble det også før vi vendte nesen hjemover, og det tok ikke mange minuttene før hun testet skiene på stuegulvet.
En som ikke er like ivrig på skiene nå om dagen, er pappsen. Han deltok lørdag for aller første gang i Rensfjellrennet, og her snakker vi om debut med smell. Etter en god start i det ufyselige været, gikk jeg på en kjempesmell etter 35 kilometer. Jeg karret meg til mål, og tankene svirret i hodet der jeg satt på satt på et skigard i Vikvarvet lørdag ettermiddag. Lange påsketurer på ski stod i hvert fall ikke fremst i køen. Men nå er alt, nesten alt glemt, og de neste dagene skal hele fam Slungård vise at nordmenn er født med ski på beina.

Sliten kar på tur mot toppen av Grøvelskaret. Foto: Ståle Stamnes Reinsborg/Selbyggen
En som ikke er sliten om dagen, er Synne. Der er det full fres dagen lang, og søndag kveld ble klokka nærmere 22.30 før hun sovnet. Litt oppspilt etter bursdagsfeiring til Guri kan sikkert forklare noe, men ikke alt. Hun oser av energi for tiden, og det kommer stadig nye ord, og hun klarer stadig nye ting. Nå er det ikke lenger noe problem å klatre opp på stolene her hjemme. Klokka ble også godt over 21 i kveld før hun la seg til ro, og det med kun en liten times dupp på dagen.
Berit er fortsatt ikke helt i slaget, men rolige dager og frisk luft skal få henne på beina. Nå ser vi fram til flere rolige påskedager sammen. Om været tilater det, skal vi få vært mye ute. Det er godt for liten og stor, og da blir det også godt å krype opp i senga når natta kommer.
Med dette vil vi ønske alle sammen en riktig god påske. Bruk dagene til det dere har lyst til. Vi skal bruke de til å være sammen og lade batteriene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar