fredag 7. august 2009

Maling og finpuss te brølløp


Synne er på avlastning i helga. I kveld ble hun passet av Tina.

Da er ei ny helg kommet, og dette blir en litt spesiell helg for oss i Uglemsmoen 25. I helga er Synne på avlastning for første gang siden vi kom hjem fra Oslo. Så i ettermiddag kjørte vi henne til Mebond, der hun har fått sin egen avlastningsleilighet ved sykehjemmet. Det er ordning vi er kjempefornøyd med, og der kan de som passer henne gå i sivilt. Samtidig har hun og pleierne det mye friere i forhold til alt som skjer i løpet av en dag. Leiligheten består av en stor stue og kjøkken, soverom og et eget bad. De har også en liten veranda inn mot en trivelig hage. Så nå blir det spennende å se hvordan hun takler å være borte fra mammsen og pappsen i tre dager til ende. Vi snakket med dem i kveld, og ettermiddag hadde gått kjempebra. Det beroliger oss.

Men vi ligger ikke på latsiden selv om Synne er på "ferie". I kveld har vi malt, kjørt bort stillasje, grillet, bakt kake, vasket bil og gjort klar finstasen. I morgen er det klart for storbrølløp i Elvran. Da gifter Berit sitt søskenbarn seg med Jon Håkons kamerat Per Gunnar. Det kommer masse folk, og til middagsbordet er det ventet om lag 180 gjester. Det blir stas for oss alle sammen, og vi gleder oss enormt. Det blir en fantastisk happening, og værmeldingen sier at sola vil skinne fra skyfri himmel.

Huset er snart ferdigmalt. Her er pappsen i sving med penselen på vindskiene.

Vi har også brukt malerpenslene de siste dagene. Gammelnabo Ingebrigt har vært en fantastisk dreng i flere dager, og nå er vi så og si ferdig med andrestrøket på huset. Det gjenstår noe maling på vindskier og rundt vindu. Men nå ser vi målet og da får vi ekstra energi. Så når malingsspannene er ute skal vi unne oss noen fridager. Før vi kaster oss på nye prosjekt. Det er så mye vi skulle ha gjort. Tre og en halv måned i Oslo gjør at vi er på etterskudd, samtidig som behovet for å få gjort ting er stort.

Synne hadde også sitt første møte med fysioterapeuten i Selbu i går. Jeg tror hun ble litt imponert over hvor stor framgang hun har hatt siden vi dro sørover. Vi ser fortsatt framgang nesten fra dag til dag og det varmer godt for oss voksne. Pappa benyttet også torsdagskvelden til å en liten fisketur sammen med Magnar Uglem. Nå var ikke fangsten noe å skrive hjem om, men dette gjorde godt for kropp og sjel.

Nå ønsker vi alle sammen en fantastisk august-helg. Vi skal i hvert fall kose oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar