onsdag 23. september 2009

Hilsen fra Tigerstaden og Riksen

Nå har det gått snart to dager siden vi kom tilbake på Riksen. Både vi voksne og Synne fant oss fort til rette, og det er ingen tvil om at oppholdet her blir lettere når en føler at en er i vante og trygge omgivelser. Vi startet allerede før klokka 07 hjemme i Selbu i går morges, og like før 11 var vi på plass her på sykehuset. Synne oppførte seg eksemplarisk på reisen, og hadde for aller første gang eget sete på flyet nedover. Det var stor stas. Vel framme på Riksen fikk vi straks satt våre venteegenskaper på prøve. Her er det mange som er involvert og ting tar ofte litt lengre tid enn vi håper på. Da er lekerommet på avdelingen en kjærkommen plass. Synne har nok allerede prøvd alle lekene som finnes der.

Ellers så var det ikke så mye som skjedde her på Riksen i går, om vi ser bort i fra den obligatoriske ankomst-sjekken med blodprøver, lengde, vekt og alt som hører med. Derfor tok vi turen til Ullevaal på ettermiddag på litt handel og litt spising. På kvelden, etter at Synne endelig sovnet, brukte vi voksne timene til litt tv-titting og lesing.
I dag har timeplanen vært mye mer hektisk. Dagen startet med blodprøver i dag tidlig, før vi hastet videre på ultralyd. Der kikket lege Målfrid på både nyre og urinblære. Svarene fra den testen har ikke vi fått svar på enda, men hun var veldig fornøyd med blodtilstrømningen og gjennomstrømning i og rundt nyren.

Etter dette var det klart for spisetrening med sykehusets eget team. Der kunne de som oss konstatere at vi har kommet så mye lengre. Derfor har vi nå sammen bestemt oss for å gå ned på mengde med sondemat. Det for å se om det trigger henne til å bli mer interessert i mat. Videre er de veldig opptatt av å følge oss opp videre, både gjennom telefonkontakt og treff når vi er i Oslo. Det er godt å vite for oss voksne som føler at vi sliter litt. Siste post på programmet var en fysio-økt. Fysio Cecilie var godt fornøyd med hennes utvikling og spesielt glad for at anklene til Synne har blitt mer stabile. Hun likte også godt at hun viste henne at hun klarer å krype.
I kveld fikk vi barnevakt og de timene benyttet jeg og Berit til å stikke en tur ned på Karl Johan. Der spiste vi litt mat og slappet av. Vi fikk også presset inn et kafe-besøk med påfølgende is og varm sjokolade.

I morgen skal vi gå flere runder med undersøkelser av blæren. Det blir en spennende dag. Det vil bety mye for oss hva svarene på disse prøvene er. Ellers så har Synne nok en gang sjarmert alle på avdelingen, og det er ingen tvil om at hun kjenner igjen mange av de ansatte her. Ha en fortsatt god aften i regnfulle Trøndelag. Her har vi fint høstvær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar