tirsdag 28. april 2009

Nå inntar vi TV-skjermen


Sprek som bare det. Vi tøyer og bøyer hver eneste dag.
Da er nok en dag snart over her på Riksen, og Litjtupp er i ferd med å legge seg. Ikke veldig trøtt, men øyelokkene glir nok snart sakte ned vil vi tro. Hun er nå klar for sin andre natt sammen med mamma på en god stund, og sist natt gikk i følge ryktene meget bra. Synne sov godt hele natten, og da mamma gjorde et forsøk på å få opp øynene klokka seks i dag tidlig, ble hun møtt med et opplagt HEI. Synne var våken og klar for en ny dag med sin nye nyre. Pappsen hadde sin første natt på Foreldrebrakka og det gikk helt greit, hadde det ikke vært for regnet som trommet mot taket og lynglimtene som lyste opp hele Oslo-området i natt.
I dag har vi hatt vår første tur ned til sentrum av hovedstaden, og Synne syntes det var stor stas å kjøre trikken. Mye som skjer og masse folk er et sikkerstikk. Naturligvis måtte vi besøke Hennes & Mauritz, for det kunne jo hende at de hadde fått inn noen klær som vi både burde og måtte ha. Til pappas store glede sovnet Synne inne på klesbutikken, og dermed er det ikke bare Norges nasjonalarena for fotball som er kjedelige greier:-)
Vi holder oss oppdatert på det som skjer, selv om vi er langt hjemmefra......
I Oslos gater oppdaget vi flere A-, B- og C-kjendiser og vi kan nevne navn som Jørgen Hårek Kosmo, Ylvisbrødrene, Fridthjof Wilborn og Siv Jensen. Men dagens høydepunkt var utvilsomt mammsen Berit som stod for. På tur nedover Karl Johan dukket det plutselig opp en dame med mikrofon. Hun stikker den opp i trynet på Berit og forteller at hun kommer fra God Morgen Norge på TV2. Før Berit rekker å si noe som helst er intervjuet i gang med en masse intrikate spørsmål om den fryktingytende svineinfluensaen. Berit trodde nok i første omgang at det kun var snakk om et spørsmål, men nei da. Damen med mikrofonen fyrte løs, og intervjuobjektet prøvde etter beste evne å svare på om hun hadde panikk, om familiens ferieplaner nå måtte endres og om hun var klar over symptomene. Dette var etter pappaen sitt skjønn god tv. Så folkens: i morgen må dere opp tidlig alle sammen for å få med dere Berit på TV2, så fremt hun ikke er blitt retusjert bort. På et eller annet uforklarlig vis hadde vi ikke med fotoapparatet på turen i dag, og det var virkelig synd. Det skal aldri skje igjen.....

Når det gjelder Synnes form, har vi hatt en ny dag med latter, glede og masse aktivitet. Hun storkoser seg her på sykehuset, og doktor Anna Bjerre (en av våre nyreleger) er godt fornøyd med utviklingen. Blodprøvene i dag viser også at de immundempende medisinene begynner å virke som de skal og det betyr at de etter hvert finner fram til riktig dosering. Vi har også klart å øke farten på maten, slik at vi stadig får inn flere måltid og pauser i løpet av dagen. Det er et steg i riktig retning for oss alle, og vi kommer til å sette rekord i antall milliliter med mat fram til klokka seks i morgen tidlig. Vi har også unngått oppkast, noe som nesten er uvirkelig for oss som har levd med kluter og klesskift i over ett og ett halvt år. Måtte dette vedvare.

I kveld var vi på besøk to etasjer opp til Andreas, Merete og Tor. Det er godt å treffe kjentfolk og kunne bli forstått uten å måtte legge om til Østlands-dialekt. Nå har jeg sendt mammsen på trening i treningslokalet vi får benytte. For min del er dette uaktuelt enda noen uker framover, selv om magen kjennes stadig bedre ut. Her gjelder det å være tålmodig. Så det betyr at både Jo Kjetil og Marius kan ligge litt på latsiden en liten stund til før de må finne fram shortsen for å finne løpsformen. I kveld er det dessuten Extra-trekning på fjernsynet, og da sitter mor og far med hver sine brett og håper på den store lykke. Skulle vi bli skuffet nok en gang, betyr ikke det så mye så lenge Synne har tatt enda flere steg mot en normal hverdag i løpet av denne dagen.

Ha en hyggelig kveld alle sammen som leser denne bloggen. Vi synes det er morsomt med så stor respons, og alle kommentarene dere legger igjen gir oss ekstra god motivasjon i jobben som må gjøres hver eneste dag.

7 kommentarer:

  1. høres ut som dere har det ok i en surrealistisk hverdag i tigerstaden... Her hjemme i trøndelagen er vi meget klar for en fridag i morgen og på fredag i forhåpentligvis knallvær!!!! 20 grader og sol på fredag ser man absolutt fram til.
    Gleder oss til dere er på hjemlige trakter igjen!!! I mens blir vi større og større her i solbakkan - begge to!!!!!
    Hæls kjærring og unga (- fortsatt bare i entall)
    Hilsen oss i SOlbakkan

    SvarSlett
  2. det var første gang jeg leste blogg med latter, ikke bare tårer!!! Jeg er skikkelig heldig med vakta mi i morgen, starter ikke før 09.30. Skal koke kaffe tidlig i morgen, og benke meg ned forran tv`n, med God Morgen på skjermen!! GLEDER MEG. Godt at det går så bra med Synne!!! Tusen takk for filmsnutten i dag!!!

    SvarSlett
  3. Her er det flere som begynner seint på jobb, så vi skal nok benke oss foran skjermen og se på God Morgen Norge. :)
    Synes dere fortsatt gjør en super jobb. Og så flott at dere har denne bloggen så vi kan følge med, så spent som vi er... :)
    Godt å se at det går riktig vei... :D

    SvarSlett
  4. ....bare for å dempe forventningan her, så tvile æ STERKT på at dæm vil ha med en trønder med munndiare å som snakke så fort å utydelig som æ gjør!! Dårlig underholdning mao:)

    SvarSlett
  5. Smilet er på plass når vi les bloggen no.Veldig spent kvar dag for å sjå koss dagen har vært.Men det går opp og frem. HÆRLIG !! Ut på tur...aldri sur, bare litt trøtt.

    SvarSlett
  6. Hei Jon Håkon!
    Rørende å læs om dåkk, å så bra at det ser ut til å gå så fint med jenta dåkkers;o) Lykke te videre!

    SvarSlett
  7. Nå kan vi endelig lese bloggen med et smil om munnen! :-D Hærlig å se at Synne stråler om kapp med sola-og at ting går i rett retning. Tror det passer Marius bra å ligge på latsida ei god stund enno, så bare slapp av du Jon Håkon. Søndag har vi tenkt å invadere hagen deres....:ooo Vallis kom med et (etter vår mening) godt forslag her i dag sru.;-)
    En vindåt hilsen fra Oppistuen

    SvarSlett