torsdag 16. april 2009

Positiviteten råder!

Dagen idag har vært et steg i riktig retning. Synne produserer bra med urin, og alle rundt henne er godt fornøyde. Pratet nettopp med anestesilegen som tilfeldigvis spaserte forbi her jeg nå sitter, og han fortalte at han hadde fått en sms etter han hadde dratt hjem fra jobb igår om at nyren til Synne var igang med å produsere urin, slik at han ikke mistet nattesøvnen som han selv sa. Så det sier vel LITT om det engasjementet som er rundt henne, for det er ikke få pasienter en anestesilege har ila en dag, og jeg tror neppe han "tar med seg" alle disse hjem etter jobben! Samtidig sier det også litt om det at det er en spesiell situasjon iom at det er så få på hennes alder som er nyretransplantert, slik at de har få tilfeller å sammenligne med. Jeg fikk også snakket med kirurgen idag, og han var VELDIG godt fornøyd med både inngrepet, selve nyren og det som nå skjer i etterkant. Han var veldig positiv og mente dersom alt gikk som det skulle nå, så var det ingenting i veien for at Synne skal kunne leve med denne nyren i flere ti-år!! Synne skal også kunne få et normalt liv, på lik linje med alle andre. Det eneste de fraråder er aktiviteter med nærkontakt som f.eks kampsporter o.l Hun skal nå gå på immundempende medisiner for resten av livet. Dette for at kroppen ikke skal støte fra seg den nye nyren, som da virker som et fremmedlegement for hennes kropp. Dette gjør henne ekstra sårbar for alle basilusker, virus og infeksjoner. Men som kirurgen sa, så var ikke transplanterte barn så veldig mye mer utsatt for slike ting som friske barn. Så jeg må si at denne positive samtalen med kirurgen smittet veldig over på meg selv, og gjør veldig godt for både motivasjon og humør:) MEN det ingen tvil om at her tar vi en dag om gangen!! Synne skal bl.a etterhvert lære seg å spise selv, noe vi er forberedt på å bruke flere år på å komme imål med. Men også her så kirurgen ingen grunn til at ikke hun ettterhvert skal mestre dette. Det hadde de gode erfaringer med! Det er veldig godt med slike oppmuntrende ord må jeg si!!
Jon Håkon har vært opp å stått på føttene flere ganger idag. Han prøvde til og med å gå en liten runde på rommet, noe som gikk veldig bra. Han er så tøff og sterk atte` :) Jeg prøver å stelle så godt jeg kan med han, og har også fått i han litt mat ila dagen. Han ligger stort sett og døser og slapper av. Han sier han har lite smerte heldigvis.
Tilbake til Synne så er hun utrolig hoven i kroppen! Hun har fått tilført mye væske, mer enn hva som kommer ut. Dette vil naturligvis gå ut i vevet i kroppen, og det er veldig rart å se henne slik, som alltid har vært så tynn og sped. Hun ligger fortsatt i søvn, men har våknet til med litt hoste og oppkast innimellom. Kløe har hun også fått endel av, så mamma prøver febrilsk å hjelpe til med dette. Føler meg fortsatt like hjelpesløs med å stå på sidelinja, mens de kjemper kampen mot smerte og ubehag!!
Farmor er fortsatt her og trer støttende til der det trengs. Hun har fått vært med inn til Synne idag, og hadde det nok ikke godt etter det første møte med barnebarnet sitt. Det er vanskelig å forberede seg på alle inntrykk som møter en!
Men nå må jeg få meg litt mat, så har jeg planer om å få lagt ut litt bilder etterhvert!

8 kommentarer:

  1. Veien til målet er lang men den er uten tvil verdt å kjempe!
    Stå på:-) Stolt av dere:-)

    Hilde

    SvarSlett
  2. Hei! Det er artig å lese at det går bra! Vi forstår at dette er tøft, men er sikker på at dere klarer dette!

    SvarSlett
  3. HALLO! DETTE E ARTIG Å LESE;-)DOKK E TØFF... HØRES SOM DOKK FÅR GOD OPPFØLGING AV LEGENE DERES;-)GODT E DETTE...
    SKAL HILSE I FRA SJØLINGAN Å.DEM HAR VÆRT HER Å LEST OM DOKKER...
    HILSEN SIMBA,ANNE GRETE OG JON BJARNE

    SvarSlett
  4. Positive nyheter er alltid godt å ta med seg:)
    Hils!

    Peder, Kjersti & Håvard

    SvarSlett
  5. Hilsen fra Elvran. Godt å høre at det etter forholdene går bra. Vi spiser kveldsmat hos Mari, skal hilse fra alle her. Ane, Mari og Dina
    P.S. Til og med mor er på internet nå for å lese om Synne!!

    SvarSlett
  6. Godt å sjå at det kjem positive meldinga på bloggen dokkers:) Spent å følg med. Stå på videre:))

    SvarSlett
  7. Så godt å komme inn her og sjå at alt går bra!:) Bli så rørt altså, og e så glad for at det går rette veien! Vi følge med videre på veien, og ønske alt godt for då!:)) Stor, stor klem til lille, tøffe Synnemor og en real bamseklem te pappan, og en skikkelig "du har grunn te å vårrå stolt av de sjøl-klem" te de Berit!:)Du ligg nok godt an te å bli årets mor:))) Og en varm hilsen til farmor også,- skjønner godt at det blir sterkt for henne dette!:)
    Oppistuen

    SvarSlett
  8. Heia. Så veldig godt å lese og vite at det går så godt med Synne! Og pappan og mamman. Vi krysser fingrene fortsatt og gleder oss over alt positiv som skjer med Synne. STÅ PÅ!

    Klem fra Stine, Jo og Rita

    SvarSlett