onsdag 22. april 2009

Nerver i helspenn!!!

Da har vi gjort unna nok en hektisk og ikke minst en nervepirrende dag! Som nevnt har Synne slitt med oppkast også etter tpl.sjonen. Dette økte i grunn i går, og fortsatte utover natten, samtidig som at hun fikk litt feber og at hun tisset for lite. Det ble idag slått "katastrofealarm" med tanke på avstøtning!! For de som lurer på det, så er det en prosess kroppen setter igang for å kvitte seg med den nye nyra, som da er et fremmedlegemet kroppen vil bli kvitt. Det er derfor hun nå må gå på immun-dempende medisiner for resten av livet! Legen som har ansvar for Synne ble veldig usikker på hva det hvilke tegn dette var, og fra morgenen av bars det på røntgen og ultralyd for å sjekke nyrene!! Det ble pangstart for meg som skulle sove en time ekstra idag siden det ble litt våkennatt igår natt også. Synne lå på overvåkningsrom, men hun var så urolig at de kom og hentet meg i 2-tida inatt. Da hadde hun bærsjet, og etter jeg fikk skiftet bleie og roet henne ned, måtte jeg faktisk spørre sykepleieren på rommet (hvor det også lå flere barn) om hun KUNNE SLUTTE Å SPILLE DATASPILL SÅ SYNNE FIKK SOVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Er det muuuulig tenkte jeg!!!!!!!!!!!!!! For å si det sånn, henne får vi ikke igjen som sykepleier flere ganger dette oppholdet!!Det var slettes ikke med noen god følelse jeg gikk tilbake for å prøve å sove videre!! Det er greitt at man er ekstra såbar og ømfindtlig i den situasjonen vi er i, men det får da være grenser!!

Nok om det. Jeg ble da vekt av pappsen som ga beskjed om at Synne måtte fortere enn fort på undersøkelser. Jeg ble med ned og det fikk forklaring på veien hva som skjedde. Svaret på disse prøvene var igrunn ikke så aller verst, men legen torde ikke stole på disse og satte Synne på en medisinering mot avstøtning litt utpå dagen. Det var da en såkalt "hestkur" som skulle virke med engang. Det ble også bestemt å ta en nyre-biopsi, hvor de da måtte legge henne i narkose for så å stikke inn ei nål for å ta ut celler fra nyra, for å igjen sjekke om det var noe avstøtning på gang!! Det har vært fryktelig spennende for oss to, ikke minst for Jon Håkon! MEN i kveld fikk vi den gledelige nyheten om at det ikke var tegn til avstøtning, HELDIGVIS!!!!! Da var det mange som pustet lettet ut, ikke minst vi foreldre, men også alle på avdelinga. Synne ble også merkelig nok i storform etter denne gledelige beskjeden, til tross for fortsatt mye oppkast og x antall bæsjebleier. Så nå dreier saken muligens til å være omgangssyka eller lignende. Hadde det bare vært det, tenker vi to!!!! Det har vært en stor nedtur det at hun nå har kastet opp nesten mer enn tidligere, så håpet vårt er nå at det faktsik er omgangssyke hun har. Det får vi nok svar på i morgen siden det er sendt inn avføringsprøver.

Jeg og Jon Håkon fikk oss ellers en liten spasertur ut i sola i ettermiddag som gjorde litt godt for kroppen.

Nå har vi nok gjort unna den tøffeste dagen hittil. For min del ble denne dagen mange ganger tøffere enn hele siste uka til sammen, for dette er ting som ikke er så greitt å forberede seg på. Men de sier dag 6 og 7 kan være mest risikofylte nettopp med tanke på avstøtning. Tror nok det var hektisk aktivitet på "bakrommet" idag, vet blant annet at leger som er på ferie ble koblet inn i saken. Men heldigvis så så det ut til å være falsk alarm!!

Det er jo litt rart å tenke på at det allerede er ei uke siden operasjonen. Tiden går faktisk veldig fort her inne!

Vil også ikveld avslutte med en baby-gratulasjon! Den går til Johanna og Maurice i Sveits som har fått en velskapt gutt! Mange gratulasjoner til dere alle:)

Så skal vi få se om vi får oss litt søvn etter dagens strabaser!

Legger ved noen bilder fra kveldens show:)
Farske-trynet og pappsen:)


Fin eller?


Hey...hvem slo av lyset!! :D


JÅW!

4 kommentarer:

  1. Ser de har hatt noen tøffe døgn.Håpe det roe sæ, att det e "bære" omgangsyka.Kike innom dåkk kvar dag.STOR KLÆM !! Brit.

    SvarSlett
  2. Uff, litt for spennende dette!!! Krysser fingre for dere videre, og følger spent med!!!
    Oppistuen:)

    SvarSlett
  3. Satser på at det er omgangssyke ja men skjønner tankegangen..... Men for en sykepleier da,- har tydeligvis ikke barn selv!!! Spennende å følge med dere.

    Ståkkåm

    SvarSlett
  4. Til Synne, Berit og Jon Håkon!
    Kjempe fin sie dåkk har laga. Det va hyggelig den dagen vi va te dåkk og fikk holde i synne.
    Vi håpe dåkk har det fint i Oslo. Håpe dåkk får en fin sommer, med masse sol. Vi glæde oss te vi kan treffe dåkk i Selbu igjen.

    Mange klemmer fra Kjerstine og Ingrid<3

    SvarSlett