tirsdag 21. juli 2009

Harry-tur og besøk av Selbu-gutter


Simen (t.v.) og Martin overrasket oss med besøk i kveld, til Synnes store glede.

I dag har familien Slungård nok en gang vært på farten, og etter medisiner og fysiotrening i morgentimene, satte vi kursen for Sverige og Strømstad. Hondan går så det suser og vel inne på den nye E6 raste milene i vei nedover Østfold. Nå var pappsen så dum at han skulle fortelle mammsen om det gedigne kjøpesenteret Nordby like etter passering den nye Svinesundbrua. Det skulle vise seg å bli både en tidkrevende og kostbar avstikker. For et butikksenter og for et utvalg av varer som vi nordmenn elsker å handle i Sverige. Så her ble det som seg hør og bør litt snop, snus, sportsklær og leker til Synne. Det var masse folk på det gedigne senteret og stort sett alle snakket norsk.

Etterpå satte vi kursen mot Strømstad der onkelen og tanten til Jon Håkon, Per og Else, bor. Vi fant fram med det samme og Per tok i mot oss i den fine leiligheten deres nede ved sjøkanten. Han ville dessuten spandere på oss middag og tok med oss til en fantastisk plass som het Laholmen midt i sentrum. På orkesterplass på verandaen kunne vi nyte både god mat og utsikten over den svenske skjærgården. Hit vil vi tilbake på ferie en gang. Fantastik sted for store og små og en fantastik atmosfære og natur.

Onkel Per spanderte middag på en kjempefin restaurant i Strømstad.

I kveld fikk besøk av Kathrine og Håkon Wang med sønnene Martin og Simen. De var på Riksen for å se Johan Røset som vi har skrevet om tidligere. Han er søskenbarnet til Martin og Simen, og Synne ble helt fortjust i guttene som tok seg tid til å herje med gullklumpen. Gave hadde de også med seg, og vi er helt sikker på at alle badefigurene vil bli med på neste baderunde. Synne avsluttet kvelden med å dele ut klemmer i øst og i vest, og viser nok en gang hvor artig hun synes det er med andre barn.

Nå tar vi kveld snart her på Riksen, denne kvelden i 3. etasje. Synne skal legges i narkose i morgen tidlig for at de skal inn i urinblæren hennes med kamera. Da skal de vurdere om det er behov for kirurgiske inngrep senere. De skal også legge inn suprapubiskateter, lik det hun hadde da hun kom, i samme slengen. Det er et kateter som går direkte inn blæra fra magen. Vi tror dette er det beste for Synne akkurat nå, slik at hun unngår infeksjoner i tida som kommer. Dette kateteret skal vi lukke og åpne med jevne mellomrom for at blæren hennes skal trenes. Men nå trenger vi noen timer søvn alle sammen, og ønsker alle blogglesere en fortsatt fin julikveld og -natt.

Dette var utsikten vi hadde fra restauranten Laholmen i Strømstad

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar