onsdag 22. juli 2009

Hold dere fast, imorgen blir det heimreise....kanskje....!!!


Synne kun timer etter narkosen. Dette er jo ingen sak.

I dag fikk vi beskjeden om at vi reise hjem i morgen. Ingen av var helt forberedt på å få den beskjeden, og vi sitter her med en merkelig følelse på rom 2064. Hvorfor akkurat oss ??? Allerede nå liksom?? Vi har jo kun vært her i 102 dager.... Men det var visst ingen bønn, og siden det kom litt brått på, ble det travelt med å få pakket sammen klær og utstyr. Dersom vi ikke skulle rekke det, var det mulig å få ei natt ekstra. Så vi stresser ikke fælt med å få pakket ferdig.......!!!!!

Håper de fleste av dere skjønner ironien i dette, og at det er en svært fornøyd familie som så fort som mulig imorgen tidlig setter oss i bilen på tur nordover. Pakkinga har gått fort iom at vi sånn smått har vært forberedt på heimreise den siste tiden. Nå har tuppa, nært sagt selvfølgelig, fått litt feber ila kvelden, så den endelige avgjørelsa om heimreise taes nok ikke før imorgen. Så vant som vi er slike ting, skal vi nok takle en mulig utsettelse, selv om heimlengselen nå sitter godt i!! Så neste bloggoppdatering håper vi blir hjemme i Selbu, men i dette gamet skal man alltid være åpen for forandringer, og det på kort varsel.

Når det gjelder dagen i dag, startet den med narkose til gullklumpen vår. Legene skulle foreta en cystoskopi av blæren hennes og samtidig legge et nytt subrapubiskateter direkte inn i blæren. Ved en cystoskopi går de inn med et lite kamera og det de kunne se var at det ikke var noen spesielle hinder fra blæren og ut. Men samtidig kunne de finne et par utposninger, som lå like ved inngangen til de to urinlederne hun hadde før. Lege Anna kunne ikke eksakt si hva de vil gjøre videre, og planen nå er at vi kommer tilbake en uke senere i høst for å utrede blæren enda nøyere. I mellomtiden skal vi drive med blæretrening, det vil si lukke og åpne kateteret med jevne mellomrom. Synne kom seg nok en gang kjempefort etter narkosen og det tok ikke mange timene før hun var tilbake i tilnærmet godt gammelt slag. Men i kveld var hun litt varm, og vi krysser fingrene for at det skyldes etterdønningene etter narkosen og ikke noe annet tull.
Midt i all pakking og styr ikveld, tok vi oss også en liten tur til fam Røset som også snart er på tur hjem. Det så ut til at Johan var ved godt mot, så dette skal nok gå bra skal vi se:)

Det er nå godt å vel tre måneder siden vi satte oss på flyet nedover til transplantasjon. To var veldig spente, mens minstemann i følget nok var uvitende hva som ventet oss de neste månedene. Operasjonen kom fort og dagene etter var en tøff kamp, ikke minst for mammsen som måtte løpe mellom to som var sengeliggende. Dagene og ukene gikk fort, ikke minst på grunn av at Synne kom seg raskt og vi fikk mange fine turer ute i vårsolen her i Oslo. Men også fordi Synne har hatt masse smårusk i maskineriet i etterkant. Lege Anna mener Synne må toppe statistikken når det gjelder komplikasjoner i etterkant, heldigvis er få av disse på grunn av den nye nyren. Uforberedte hendelser, som vi har hatt mange av, tærer nok mer på kreftene enn vi kan tro. Men Synne har stått av alle prøvelsene, og hun har mellom alle de tøffe slagene utviklet seg enormt, både språklig og fysisk. Hun har også lært seg å bli sjenert, noe som ikke var så synlig før vi dro. Vi har snakket en del om hvor lenge 3 måneder er, men oppholdet i seg selv har gått mye lettere, sett bort fra alle kjedelige hendelser, enn vi våget å tro på. Noe av årsaken til det er nok at vi har hatt masse besøk!

En kort oppsummering på oppholdet, viser at iløpet av disse 102 dagene har vi;

- Gjennomført en transplantasjon og en donasjon.
- Vært igjennom en avstøtningsprosess - 3 infeksjoner - kyssesyka og 2 nyrebiopsier
- ligget på 12 ulike rom
- hatt omtrent 8-9 leger som har vært i kontakt med Synne
- hatt mellom 40-50 ulike sykepleiere
- hatt omtrent 20 timer til fysioterapi
- hatt mellom 50-60 på besøk.......... Å tusen takk alle sammen for det!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Kjøpt bil :)
- Jeg (Berit) har fortært omtrent 700-800 knekkebrød....å JADDA mamma, har spist annen mat i tillegg!!!!!!!!!!
- sett UTALLIGE timer med drømmehagen!! hinkelpinkel-hopsideisi-ninkinonk-plinkiplonk-makka-pakka.....osv
- vært på 10 samtaler til Tone på BUP!!
- sett mye av Oslo!!
- kjørt anslagsvis 700-800 turer med heis
- og ikke minst blogget over 100 blogger!!



Disse bildene er fra oppvåkningen, ca 1/2 time etter inngrepet....

2 kommentarer:

  1. Håkon og Eva D F22. juli 2009 kl. 22:46

    HJERTELIG VELKOMMEN HJEM!!!! Men hva skal vi finne på nå da??? Det har lissom hørt kvelden til, å sjekke blogg før en legger seg :) Neida, skulle gjerne ha "avsluttet" lesningen tidligere jeg. Håper Synne er frisk og rask til å morgen, og at turen hjem går fint! Så treffes vi kanskje i Damøyenj ;)

    SvarSlett
  2. Fytti rakker`n, vi glese oss te dåkk e heim!!!!!!!!!! Kjør forsiktig på heimturen, husk det er dyrebar last!!!!!!!

    SvarSlett