torsdag 2. juli 2009

Synne fikk kateter

Dagen i dag har også bydd på opp- og nedturer. Synne er fortsatt i brukbar form på dagtid, selv om hun er litt varm til tider. Men hvem blir ikke det når graderstokken utendørs viser nærmere 30 grader. Men hun følte seg såpass bra at hun var klar for en økt hos fysioterapeut Cecilie i dag. Litt redusert er hun i følge toppformen tidligere i juni, men samtidig klar for å teste nye ting og for litt lek. Sklien inne i gymsalen er et høydepunkt etter hver eneste treningsøkt. Cecilie har nå også vært i kontakt med fysion hjemme i Selbu, slik at vi får den samme oppfølgingen og treningen når vi en gang kommer hjem til Uglemsmoen.

Når det gjelder nedturen, er det at Synne fikk kateter i dag. En ultralyd tidligere i dag viser at nyrebekkenet hennes er veskefylt, og det er så absolutt ikke gode nyheter for den nye nyren. Derfor var det ikke vanskelig for oss å forstå at dette var nødvendig, selv om vi i det lengste hadde håpet å unngå kateter etter at det forrige falt ut. Nå er det ikke sikkert at dette, som er lagt inn i blæren via urinrøret, blir liggende lenge. Legene tror denne veskeansamlingen kan ha sammenheng med hennes infeksjon, og en ny ultralyd i morgen vil vise hvor lenge dette blir liggende. Vi krysser alle fingre og tær for at dette går bra. Hun har i hvert fall tisset masse på egen hånd i dag, og det lover bra.

Marit Uglem kom på uventet besøk. Hun og Synne fant tonen ganske raskt og særlig brillene var interessante.

I dag fikk vi også uventet besøk her på Riksen. Denne gang kom ikke besøket langveisfra. Marit Uglem fra Innbygda bor like ovenfor sykehuset, og stakk innom for å besøke oss tre. Marit har vi truffet med jevne mellomrom hjemme i Selbu i forbindelse med ferier, og vi har flere ganger snakket om å besøke henne. Vi har passert leilighetene hennes flere ganger på våre turer til og fra Sognsvann. Hun hadde med seg gave til Synne, og litjmor var ikke sen med å med å fortelle at hundene sier voff-voff-voff. Boka om Tassen blir nok lest mange ganger framover. Avslutningsvis vil jeg fortelle at vi i dag har skaffet oss billetter til morgendagens Bislett Games i friidrett. Sykepleierne har sagt de skal passe Synne i morgen ettermiddag og kveld, mens Berit og jeg tar turen til Bislett. Der skal vi blant annet heie på onkelbarnet vårt Sondre, som skal delta i snøballkasting mot 8 andre gutter fra hele landet. Vi gleder oss stort.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar