torsdag 2. juli 2009

Noen svar og nye spørsmål


Formen er bedre i dag. Nyrebiopsien ble kansellert etter gode prøveresultat.

Dagen i dag har gått bedre enn vi trodde i går kveld. Formen til Synne var mye bedre i dag tidlig, og hun har stort sett vært feberfri hele dagen. Etter at blodprøvenesvarene kom på formiddagen ble nyrebiopsien avlyst, da kreatininverdien hadde falt fra tirsdagens prøver. Det var en lettelse for oss alle tre. Trøbbel med den nye nyren er det aller siste vi ønsker oss nå.

Men samtidig hadde CRP-verdien (verdi for infeksjon) steget kraftig. Etter all sannsynlighet er det årsaken til den høye feberen hun har hatt de siste dagene. Hun får nå to typer antibiotika, og har allerede vist at hun responderer godt på disse. Siden infeksjonen var så kraftig, kommer hun til å stå på disse i nærmere 10 dager framover.

En annen ting som bekymrer oss litt er at magen til Synne har blitt så stor. Hun hadde fram til i dag tidlig lagt på seg unormalt mye. Legene forteller at albuminverdien har falt, og det fører til at veske siver ut i vevet. Hos barn som sitter mye, vil det skje rundt mage og rumpe. Magestørrelsen har ikke gått ned i løpet av kvelden, selv med en dose vanndrivende, og til slutt valgte legen å kateterisere henne en gang for å se om det hjalp. Formen til Synne bedret seg etter dette, og nå sover hun søtt nede på rommet sammen med mammsen. Vi skal på ultralyd av magen i morgen formiddag for å se om det er noe unormalt.

Torsn dukka opp på uventa besøk i dag. Artig for liten og stor.

Vi har midt oppe i alt dette vært på flyttefot i dag. Midt på dagen fikk vi beskjed om at vi måtte ut av pasienthotellet siden Synne var innlagt på sykehuset. Så nå har vi fått oss et rom oppe i 4. etasje her på barneklinikken til å være på for den av oss som ikke sover med Synne. Greit nok, men nå er vi lei av å være kasteballer. Ble faktisk så irritert i dag at jeg vurderte å ta en telefon til Bjarne Håkon Hansen. Nå har vi bodd på hotellet i godt over en uke mens Synne har vært på sykehuset. Så blir vi kastet ut når vi forhåpentligvis om noen dager skal tilbake. Skjønne det den som vil.....

Vi fikk dessuten et uventet, men veldig trivelig besøk i formiddag. Tor Olav, en kamerat av Jon Håkon, var i Oslo for å bistå under flytting. Han tok turen til Riksen og det var trivelig å slå av en prat med kjentfolk. Snakke med noen som forstår dialekten og som kan fortelle litt om hva som skjer hjemme i Selbu. Tor Olav hadde dessuten med seg en liten apekatt til Synne, som har fått hedersplass i senga på rom 2064. Nå tar til og med pappsen natta her på Riksen, selv om tempen viser over 20 grader enda. I morgen venter nye utfordringer, både for liten og stor, og da er det viktig å være opplagt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar