torsdag 21. mai 2009

Grilling ved Sognsvann


Sognsvann er en fantastisk plass å være når det er finvær.

I dag har hatt all slags vær her i Oslo. Sol, regn, vind og skikkelig tordenvær. Men det har ikke forhindret oss i å komme oss en tur ut. Rett etter at medisinene kl 12 var innabords, satte vi kursen ned mot byen for å finne en butikk som hadde åpent på Himmelspretten. Heldigvis har Brustad sine egne buer her i byen også, og dermed ble det kjøpt inn til årets første grilling. Ingen avansert start, men hamburgere i det fri smaker bestandig godt.

En skikkelig burger er ikke å forakte. Ikke minst når en har grillet den selv.

Etterpå satte vi oss på t-banen og suste opp til Sognsvann. Der var vi ikke alene, og det skjønner vi godt. Et nydelig område som veldig mange Oslo-folk bruker til trim, trening og rekreasjon. Men vi fant oss en rolig plass like ved Sognsvann og fikk etter hvert fyrt opp engangsgrillen. Men pappsen var grillsjef, tok Synne og Berit turen ned til vannet for å se på alle endene som har tilhold der. Det var tydelig stas, og det er ingen tvil om at Synne er glad i dyr. Hver gang hun ser en hund eller ett annet dyr når vi triller strekker hun hånden fram og sier DER.


Nå ble ikke grillstunden på Sognsvann like fin som vi hadde håpet på. Sola forsvant etter hvert, og de svarte skyene kommer faretruende nære. Det merket ikke Synne veldig mye til, etter som hun benyttet muligheten til å sove i frisk luft. Derfor pakket vi etter hvert sammen sakene, og tok fatt på trilleturen. Den er 3 kilometer og var en passelig spasertur for oss to. Nå ble det litt løping den siste biten, og vi kom akkurat innendørs her på Riksen før himlens sluser åpnet seg for fullt og lynet slo til. Vel "hjemme" igjen fikk Synne seg et velfortjent bad, noe hun alltid setter stoor pris på!

Synne og mammsen venter på T-banen. Sognsvann neste.

Formen til Synne er fortsatt bra, selv om vi har noen oppkast i natt og i dag. Det er veldig mye slim som kommer opp, og vi setter det så langt på kontoen for antibotika. Hun har også tidligere hatt for vane å reagere litt ekstra på antibiotika. Men ellers så går det i hei, der og masse annet som mamma og pappa så langt ikke er sikker på hva betyr. Hun blir også stadig sterkere og i kveld dro hun seg selv opp i sittende stilling i senga. Vi får nok en del nye utfordringer nå som Synnemor er klar for å utforske verden, enn det vi har hatt tidligere. Men det er tross alt positive utfordringer.

Til slutt vil jeg bare opplyse om at det føles som om Riksen er blitt kapret. En stor ansamling av mennesker har vært her i flere døgn, og de lager så absolutt liv og røre i gangene. Jeg antar at de er sigøynere og at det er ett overhode som ligger her på Riksen. På det meste har de vært godt over 50 med stort og smått, og i perioder har de okkupert hele kafeen nede i første etasje. Ungene tar seg til rette over alt, og i ettermiddag hadde guttene rollestolrally i gangene, til stor fare for andre pasienter og seg selv. Merker at jeg er kraftig provosert. Det må gå an å vise litt hensyn og forståelse for andre. Er det et sted det er påkrevd er det nettopp på et sykehus. Makan te gjeng. Nå kan jeg endelig takke for laget i kveld, og ønske dere alle noe fine maidager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar