mandag 11. mai 2009

Vaniljesaus er godt....


Ikke all maten kommer dit den skal, men det viktigste er uansett å delta:-)

Styrketrening og spising er det som står i høysetet her på Riksen for tiden. Synne ligger langt bak jevnaldrende på disse feltene, men det er først nå etter transplantasjonen at det har vært mulig å trigge henne på nettopp disse feltene. Nå prøver vi å la Synne leke og utforske maten samtidig som hun får maten gjennom sonden på magen. Målet med det er å la henne føle at hun får en metthetsfølelse samtidig som hun putter mat og drikke i munnen. Vi er forberedt på at det vil ta lang tid før det hun spiser kan bli en del av den daglige ernæringen, men hun er så absolutt ikke redd for å prøve. Selv om setter opp en kombinasjon av surmaske og farksfjes hver gang hun kjenner en annen smak i munnen. I kveld var det vaniljesaus som stod på programmet, noe vi har hatt gode erfaringer med også før operasjonen. Synne gapte og gapte og syntes det var stas å få rote litt med maten samtidig. Det fikk blant annet far merke, men nå skal ikke vi klage veldig i forhold til roting med mat. Vi får ta vår del i tiden som kommer.


Vaniljesaus er alle tiders, ikke sant Morten?

Synne har også i dag vært til fysioterapeuten, noe vi skal gjøre hver eneste ukedag framover. Hun har allerede gjort en del framskritt, men det handler kanskje like mye at hun skal forstå å bruke musklene riktig. Men aktiviteten blir større og større, og det er ikke like enkelt å få Synne til å sitte stille lengre. Det er vi veldig glade for.

De sliter fortsatt med å finne årsaken til at Synne skiller ut protein i urinen. Legene her har grublet dag og natt i det siste, og i dag ble det bestemt at vi skal ta en ny nyrebiopsi. Det betyr at Synne legges i lett narkose i morgen formiddag, før de tar ut en liten bit av nyren for å studere den nøye. Det å skille ut protein er ikke akutt farlig etter det vi har forstått, men kan skade nyren om det vedvarer over tid. De har samtidig tappet blod av pappsen og analysert en urinprøve, for å avdekke om det er virus fra pappa som ble med over sammen med nyren. Det kan visst skje. Vi håper å få flere svar i morgen. Det er ikke godt å gå i uvisshet.

Dagen i dag ble avsluttet med trim for begge de to største på rom 2064 her på Riksen. Pappsen gikk og jogget opp til Sognsvann, men mor krøp ned i kjelleren til en ny økt i trimrommet. Godt å få brukt kroppen litt skikkelig innimellom slagene. En blir nemlig ikke veldig opplagt og sprudler ikke av overskudd av å traske i gangene her på sykehuset.

Ha en fortsatt fin mandagskveld, hilsen alle oss i Sognsvannsveien 20.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar