lørdag 30. mai 2009

Helt uten ledninger.....


Pappsen løfter jenta si. Nå helt uten ledninger mellom måltidene.
Dette har vært et merkelig døgn for oss alle sammen. Synne fikk tidlig i går trøbbel med kateteret, og vi ante straks at det var noe som ikke stemte. Men vi fikk liten forståelse for våre tanker her på huset, som de skal få bite i seg når den tid kommer. Etter en periode med stengt kateter, har det bestandig kommet en del urin når vi har tatt bort klipen. Men i går var det helt tomt. Først i 5-tida i går fikk vi komme på ultralyd, og først rundt klokka 22 kom kirurgen. Det ble da straks vedtatt at vi skulle forsøke å skifte kateter. Men da var skaden allerede skjedd og kateteret var glidd ut. Like etter klokka 01 ble vi all hast sendt til røntgenavdelingen, der man skulle forsøke å sette inn nytt kateter, men blæren var da ikke full nok til at de turte. Så derfor ble det lite søvn på oss før klokka 02, og Synne lå der uten kateter.
En blir sliten av å ikke få nok søvn om natta.
I dag tidlig fikk vi beskjed om legene skulle komme til oss først, slik at vi kunne legge en plan videre sammen. Da de endelig kom rundt klokka 11, var de ikke i første omgang veldig samarbeidsvillig. Men til slutt tok de hintet fra vår side og kontaktet Synne sin hovedlege her, Anna. Hun bestemte da at Synne skulle være uten kateter, så lenge ikke blæren ble for full over tid. Så nå veies det bleier for alle pengene, samtidig som vi scanner urinblæren hver 3. time. Så langt har det gått greit, men vi må innrømme at vi er meget spente. Men så lenge lege Anna sier at det ikke er fare for den nye nyren eller nye infeksjoner, slår vi oss så vidt til ro med det. Dermed har vi i store deler av dagen fått oss en jente helt uten ledninger. Det er nesten ikke til å tro, at vi kan løfte henne opp i fanget uten å må sjekke om at alle ledningene er klare og henger seg fast. Den følelsen kan nesten ikke beskrives.

På grunn av omstendighetene i går natt, ble mammsen forsinket på sin hjemreise. I stedet for å ta fly på formiddag, ble det ettermiddag. Hun var ikke særlig gira på å reise i fra oss i 2-tida, men jeg er sikker på at det vil gjøre henne godt. Pappsen og Synne klarer seg bra på egen hånd noen dager. I kveld har hun vært sammen med mor og søsken med fam på Vikanlandet på pinsemoro.

Henriette hjelper Synne med å fore henne med leker.

De to gjenværende osloenserne har i kveld besøkt Merete og Andreas i 4. etasje. De har nå fått besøk av pappa Tor og storesøster Henriette. Synne syntes det var kjempestas å få leke med Henriette, og var ikke særlig villig til å ta turen ned igjen. Andreas har kommet seg bra etter utfordringene tidligere i uken, og det er godt å se at ting går framover. Pappsen trives også meget godt i sambygdingenes selskap og ser fram til alle turer opp i etasjene. Henriette hadde også laget flere fine tegninger til Synne, og de er allerede kommet opp på hilsningsveggen på rom 2064.


Henriette og Synne kjører politibil.
Det ble dårlig med bål på oss den pinseaftnen. Er bare litt missunnelig på alle de som koser ute i den fine trønder-natten, men lover å komme sterkere tilbake ved en senere anledning. Nå skal pappsen til å finne senga han også. For i morgen står vi foran nye utfordringer og nok en fin dag i hovedstaden. Planene om trilletur er allerede lagt. Ha en fortsatt fin pinsefeiring.
Man kan ha det morro også uten bål.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar