tirsdag 26. mai 2009

I dag stengte vi kateteret


Her tar Anne Marthe ultralyd av blæren til Synne for å se om det ligger igjen urin. Det har det så langt ikke gjort.

Nå har vi startet den spennende jobben med å se om blæren fungerer som den skal etter at Synne fikk ny nyre. I korte intervaller har vi stengt urinkateteret, og det har så langt fungert brukbart. Det har kommet masse urin i bleien, og ultralydkontrollene vi har gjort av blæren underveis har vist at det ikke ligger masse urin i blæren når kateteret er stengt. Dette er gode nyheter for både Synne og oss som foreldre. Men ennå er det mye som er usikkert, og derfor tør vi ikke slippe jubelen løs enda. Nå har vi åpnet kateteret for natten, men starter med nye avstengninger i morgen tidlig. Det blir nok en spennende dag. Pappsen og mammsen har sagt at de skal kunne leve med matpumpen i mange år framover. Kateteret derimot, har vi store forhåpninger om å bli kvitt for godt. Måtte våre ønsker bli innfridd.
Onkel Per Olav og tante Brit var et populært besøk for både store og små.
Vi har også i dag hatt besøk her på Riksen. Tidlig i ettermiddag var Berit ned i sentrum og hentet gammeltante og gammelonkel, Brit og Per Olav Elverum. De er i Oslo noen dager, og Synne syntes det var stas at de kom på besøk. Vi spiste middag sammen her på Riksen, og etterpå var de med på ettermiddagskaffe på suiten vår i 2. etasje. Hyggelig å treffe kjentfolk, både Brit og tull-Per. Senere på kvelden kom tante Inger Heidi på et nytt besøk. Hun er i området på kurs, og særlig Synne satte nok pris på hennes besøk. Tante har vært på ferietur til New York og Bahamas nylig, og i posene som var med vanket det gaver fra verdens største leketøysforretning som ligger i New York. Synne var så entusiastisk over alle de nye lekene at hun knapt hadde tid til å kjenne at hun ble trøtt. Jeg er ganske sikker på at hun sovner bra sliten i kveld og at hun får en god natts søvn.

Synne vil takke Guri, Ida og Hanna for de fine bildene de sendte med nedover fra Stjørdal.
Ellers så har dagen gått med til sangstund, trening, avislesing og masse veiing av bleier. Med andre ord en helt ordinær dag her på Barneklinikken på Rikshospitalet. Etter en innedag håper vi på en tur ut i frisk luft i morgen, om været tillater det.

Ha en fin kveld alle sammen.

3 kommentarer:

  1. GRATULERER, og lykke til!
    Sissel og Preben

    SvarSlett
  2. Vi krysser fingrer for at det går bra med frakobling av kateteret!! Vi følger med i spenning!! Lykke til!! Gi Synne en klem fra meg!! Klem fra Malin også!!!!!!

    SvarSlett
  3. Vi krysser fingre her også, og håper på det beste!!:) Nyyydelig kjole "Kjolveig" har strikka da...ho e bra flink!:)Stor klem te Synne fra oss i Oppistuen:)

    SvarSlett