søndag 3. mai 2009

Pappa, jeg er ikke trøtt.....


Pappa? Pappa? Hvorfor må jeg legge meg allerede?

I kveld er det Synne og pappsen som regjerer på fortet her på Riksen. Mamma har vi sendt ut på på byen sammen med Stine Hilan og Catrine Berg, Berits to gode venninner som er på besøk til oss. Så i kveld har det virkelig vært tid for fjas og masse moro, ting som mamma kanskje ikke synes vi trenger å gjøre. Men den minste var uansett ikke veldig fornøyd med tingenes tilstand da hun måtte legge seg. Først ble hun sint og raste litt, men etter hvert kom taktfaste rop på pappa fra sengen. Synne har blitt mye sterkere etter operasjonen og som dere ser på bildet løfter hun seg selv og ruller delvis rundt i sengen. Dette var ting som var helt utenkelig før Oslo-turen. Det er tydelig at det er godt å slippe og bruke kreftene på oppkast og det å være kvalm. Nå ble øynene til slutt veldig små og nå er litjmor langt inne i sin egen drømmeverden.
Synne har blitt mye sterkere og ruller nå over på siden av seg selv.
I dag har vi kommet tilbake til mer normale tilstander når det gjelder urinproduksjon. Det har kommet jevnt i hele dag, og kanskje kan det skyldes at vi når gir en jevn strøm med intravenøst på natten, samt skyller kateteret to ganger pr. dag. Dette skal vi gjøre noen dager framover, i hvert fall til vi skal starte kartleggingen av Synne sin urinblære. Vi har også kommet oss opp på matmengden hun skal ha pr. dag, og det er i hvert fall jeg meget stolt over. Den jobben har gått mye lettere enn jeg turde å håpe på. Nå skal vi jobbe med farten på maten, slik at måltidene blir kortere og pausene lengre. Også dette virket utenkelig bare for noen uker tilbake.

Berit, Catrine og Stine foran Operahuset. Hvem er sopran og hvem er bass?
I dag formiddag kom det nytt Trønder-besøk på rommet. Stine og Catrine skal være i Tigerstaden noen dager, og de ble med oss på tur i sentrum. Første stopp var Operahuset, og selv om ingen av oss kanskje er noen opera-elskere, var det et fantastisk bygg og masse folk som nøt det fine været som vi har hatt i dag. Synne gav blaffen i dette også, akkarut som fotball på Ullevål og kleshandel på H&M, og tok seg en dupp.

Hele familien samlet på Aker Brygge. Her koser vi oss alle sammen.
Etterpå vandret vi langs sjøkanten til Aker Brygge, der vi inntok et bedre måltid på en bryggerekkas mange restauranter. En saftig hamburger er ikke å forakte. Berit mener at det så absolutt mulig å like ha det trivelig på Aker Brygge på sommerhalvåret.
I kveld har Synne og pappsen kost seg med masse fotball på tv, mens Berit som sagt er ute med gode venninner. Det er viktig å benytte disse få anledningene til litt avkobling. De skulle ut på en kaffebar på Grünerløkka, og jeg antar at skravla har gått i ett siden de møttes. Stine og Catrine skal være her helt til tirsdag, og i morgen har damene bestemt at de skal på shopping i Oslos gater. Det betyr en hesblesende dag for Synne og pappsen. Derfor er det snart leggetid også for stor.

Ha en fortsatt fin søndagskveld og en fin start på en lang og slitsom arbeidsuke:-)

1 kommentar:

  1. De e så hæli' å sjå at Synne rulle rundt på magan no. Snakk om store framskritt på kort ti' :-) Håpe papsen snart rulle rundt å da!!! Vi e så gla for at de går så bra me dokk. Savne å få vårrå ilag me dokk, men de ska vi ta igjen når di kjæm heim. Stor nattaklæm fra Folvika

    SvarSlett