søndag 31. mai 2009

Ut i staden for å oppdage


Synne triller pappsen rundt litjfingern og dag måtte vi besøke Burger King.

Med tre måneder i Oslo, har vi en fantastisk mulighet til å bli kjent med hovedstaden vår og områdene rundt selve byen. Derfor bestemte vi oss for utedag her på Riksen. Første tur gikk til Ullevaal Stadion, og tror du jammen ikke de hadde Burger King der. Syntes det var viktig for Synne å få se hvilke tilbud som finnes. Nå stekte sola såpass mye, at verken stort eller smått ble så veldig lenge ute. Da var det mye svalere inne på rommet, og siden vi har hele avdelingen for oss selv nå i pinsa, fikk vi testet så og si alle lekene på lekerommet i fred og ro. Stor stas for den lille, og litt for den store.

I ettermiddag dro vi to og fam Reitan/Stokke på piknikk til Sognsvann. For å ikke slite oss ut tok vi t-banen oppover, mens vi spaserte nedover i nydelig kveldssol. Vi var så absolutt ikke alene på Sognsvann, men vi fant oss en grastust, og grillet pølser og hadde det godt. Pinstifeiringen kom en dag på etterskudd i år. Henriette var den mest vågale av oss, og testet badetemperaturen ved å vasse litt. Det så ikke veldig varmt ut.
Koppene er med overalt. Her stables det på Sognsvann.

Ellers så handler det aller meste om urin i bleiene her for tiden. Etter at kateteret falt ut fredag kveld, er det nå viktig at Synne klarer å tømme blæren tilstrekkelig. Også i dag har vi scannet blæren med jevne mellomrom, og enkelte ganger er nok innholdet noe større enn både vi og legene hadde håpet på. Men samtidig kommer det jevnt med urin hele dagen, og da gjenstår det å se om det er nok. Vi har så langt ikke kommet til det stadiet at vi har snakket om å legge inn et kateter på nytt, som er alternativet om urinmengden i blæren blir for stort. Vi krysser fingre og tær. Pappsen fikk en av barnelegene, Rasmus, på besøk i kveld for å diskutere litt hvordan det hadde fungert uten kateter og hvordan vi skulle legge planene videre. Det ble en lang prat på gangen, men heldigvis ikke om Synne. Det viser seg nemlig at nevnte Rasmus og pappsen er gamle konkurrenter i skisporet. Rasmus heter Halvorsen og gikk i sin tid for Strindheim IL. Det ble over en halvtime med mimring om bragder og nedturer.
Synne var sliten i kveld. Hun sovnet faktisk før vi var ferdig med kveldsstellet.

Synne var for en gangs skyld trøtt i kveld. Det er tydelig at både varmen og alle turene ut i dag har tatt på. Så i kveld sovnet vi på stellebordet, og det er lenge siden. Nå sover hun søtt i senga si, og tenker på alle hjemme i Trøndelag. Det gjør for øvrig også pappsen, som håper at mammsen får ladet batteriene med noen fine sommerdager hjemme.

1 kommentar:

  1. For en nydelig frøken som er helt utslått i senga. :) :D Nydelig jente.:)

    SvarSlett