fredag 12. juni 2009

Nå har vi startet med ny mat


Synne har lært seg hvordan man bruker mobil. Her prøver hun å oppnå kontakt med alle hjemme via fjernkontrollen.

I dag startet Synne på en ny type mat i sonden. Den heter Febrini og en fullverdig sondenæring, som er mye mer lik vanlig mat i forhold til det hun har brukt tidligere. Vi skal bruke to forskjellige typer av den nye maten, en med og en uten fiber. Målet er at magen til Synne etter hvert skal bli vant til vanlig mat i magen. Fram til i dag har hun kun levd på melkeblandinger og det sier seg selv ikke er tilstrekkelig eller bra i lengden. Vi håper at magen hennes nå får litt større utfordringer, og det som kommer ut bak ikke er like bløtt. Flere av medisinene hennes er også litt hard for magen, og det er for en fare for at hun kan få diare. Men så langt har det godt bra, og dette letter også arbeidet for oss voksne. Denne maten kommer ferdigblandet og skal stå i romtemperatur. Derfor er det nå slutt på flasker, blanding av mat og varming av mat, i hvert fall for en stakket stund. Vi har næmlig lært oss å ikke tro på alt går bra med det samme.

Ellers så har dagen gått med til ulike gjøremål på sykehuset som blodprøver, veiing og fysioterapi. Synne veide i dag 11,220 og det er snart 2 kilo mer enn da vi ankom Riksen 2. påskedag. Ellers så har vi besøkt Ullevål Sykehus en liten tur. Slangene vi skal bruke til maten må vi hente på Hjelpemiddelsentralen der. Etter omfattende orientering på det gedigende sykehusområdet fant vi til slutt fram, men til ingen nytte. Gjengen der slutter nemlig dagene klokka 14 og dermed måtte vi spasere hjem med uforrettet sak. Men heldigvis er gjengen på avdelingen vi lå tidligere hjelpsomme og de ordnet med slanger til over helga. Vi har også kranglet litt med personalet på apoteket i dag. Service kan ikke være gslagord. Men fam Slungård vant det slaget også. Jaggu ble det gratis sprøyter denne gangen også, selv om vi måtte ha hjelp fra sykehusapoteket ved St. Olavs. Det er damer som yter som service.

Eller så er Synne stadig mer vilter. Det er slutt på å sette henne i fra seg over alt, og det er ingen tvil om at hun stadig har mer krefter. Hun har også et stort behov for kos fra både mamma og pappa, og det er noe Far konsentrerer seg om trønderske aviser og Jackass på fjernsynsskjermen. Ha en fin fredagskveld.


Full fres etter at barne-tv er over. Vil ikke høre snakk om at det er leggetid enda.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar