torsdag 4. juni 2009

Se så stor jenta har blitt


Straks sengetid. Men først må storpia ha en skikkelig pappakos.

Vi har kommet godt inn i juni, og Synne blomstrer fortsatt her i korridorene på Riksen. Hun har en positiv utvikling for hver dag som går, og hun mestrer stadig nye ting. Det er både mer krevende men samtidig veldig motiverende for oss voksne. Hun krever mer og vi får mer tilbake. Der vi før kunne sette henne i fra oss, er det ikke mulig lengre. Hun ruller og styrer på. Herlig å se for den som er vant til at jenta vår kun har sittet rolig eller ligget på ryggen i mange måneder. Så får hun da også masse skryt av fysioterapeut Cecilie som Synne trener sammen med fire dager i uken. I dag gjennomførte forresten Synne treningen uten mor og far tilstede, da vi hadde avtale med BUP-dama vår, Tone, akkurat på samme tidspunkt.

Ved siste måling veide Synne 10,9 kilo, en vekt vi nesten ikke tør å tro på. Men hun legger stadig på seg og når vi målte lengden i dag, viste målebandet hele 80 centimeter. Det er ingen tvil om at mammsen og pappsen er i ferd med å få en stor jente. Tissingen går fortsatt meget bra, og lege Anders er overveldet over lett denne prosessen egentlig er gått. Vi scanner fortsatt blæren med jevne mellomrom, men er samtidig mye tryggere på at dette vil gå bra. Forskjellen mellom kateterisering og ikke kan nesten ikke beskrives.

Selv om det meste går på skinner her på Riksen, har vi også noen nedturer. Berit er ikke helt i slaget for tiden, og turen hjem i helga bidro så absolutt ikke til oppfylte lager av energi. Hun føler seg rett og slett tom, og hun klarer egentlig ikke å forklare hva som skjer. Derfor var det meget godt for Berit og meg å få en samtale med psykiater Tone på BUP (Barne- og ungdomspsykiatrien) i dag. Hun er flink til å trykke på de rette knappene. Berit er selv overrasket over at dette kommer nå, da som alt går så bra. Både pappsen og Tone mener det er naturlig at det kommer en reaksjon etter at det mest intense og spennende perioden. Kroppen slapper endelig av litt, og dermed gir den også rom for å slippe til alle følelsene i kroppen. Berit har nok samlet opp dette litt over tid, og etter flere kjedelige episoder her på huset, toppet det seg med at kateteret falt ut fredag. Sett i ettertid kunne nok Berit ha hatt like godt av å være her i Oslo i helga, men det var det vanskelig å forutse for oss alle. Men nå tar pappsen kommandoen her på huset, og Berit skal få hvile og slappe av så mye hun har lyst til og har behov for. Så skal du se at kreftene kommer tilbake og mammsen får tilbake gnisten. Det er ikke lett å se at sine nærmeste sliter. Jeg trenger en opplagt kone og Synne trenger en oppoffrende mor. Etter å ha stått på dag og natt i flere uker for oss begge, er det vår tur å gi henne noe tilbake.

Til slutt vil vi benytte anledningen til å sende en kjempestor bursdagsklem til fadderbarnet vårt, Signe Alseth. Hun fyller 1 år i dag, og vi er veldig lei oss for at vi ikke har anledning til å feire din aller første bursdag. Men vi kommer sterkere tilbake senere.

3 kommentarer:

  1. Heisann! Det er ikke vanskelig å se at Synne har lagt på seg, hun begynner å bli stor jente!:) Det er godt å se at alt går bra med henne. Det er også leit å se at du Berit sliter, men ganske så forståelig. Du har vært beundringsverdig tapper!! Nå må du sørge for nok kvile. Bra at du har folk rundt deg som du kan snakke med. Stå på alle tre!:)
    Oppistuen hilser:)

    SvarSlett
  2. Hei! Det er fullt ut forståelig at mamman er sliten etter måneder (snart år) med tøff påkjenning. Kanskje skulle hun ha vært i Oslo forrige helg, men vi som traff henne når hun var hjemme, er veldig glad vi fikk det. Godt å få gitt en klem og å få snakket litt! Signe hadde en kjempefin bursdagsfeiring i går, og vi vet dere stiller mannsterkt på 2-årsdagen:-) Stå på videre og ta vare på hverandre!! Mange klemmer fra Signe, Maren og Per Gunnar

    SvarSlett
  3. Hei, syns jeg må gi meg til kjenne...leser om dere ofte. Tante Dagrun fortalte om sida deres. Dere skriver så godt begge to, og jeg sitter her med tårer i øynene. For en påkjenning dere har i livet. Skjønner godt at du Berit er sliten nå. Kan tenke meg hvor mange ganger du har vært redd for de menneskene som du er så glad i.Flyt med du og tillat deg og være "klar" no, det tar på det dere har vært igjennom. Så utrolig heldige dere er som har slik ei solstråle, nå ser det ut til at det går framover, hun ser ut til å ha en formidabel utvikling. Dere er også heldige som har så god forståelse for hverandre. Fint at du Jon Håkon har kommet deg så fort, dere er noen ordentlige "tøffinger" alle sammen. Ha ei fin helg i lag med tydalingene, tenker på dere. Lykke til videre. Hilsen Anne Grete Ekker.

    SvarSlett