søndag 14. juni 2009

Trivelig å bli invitert på middag


Synne og Ava gir hverandre en klem.

I dag har vi benyttet anledning til å kose oss her i Tigerstaden. Været har til tider vært meget bra, og siden Synne våknet før klokka 7 kom vi oss forholdsvis tidlig ut i det fine været. Første post på programmet var Frognerparken, og i stedet for å bruke kollektivtilbudet, tok vi beina fatt. Nå gikk det ikke mange minuttene før Synne sovnet i sittende stilling, og hun fikk derfor ikke med seg så mye av de fine villastrøkene vi spaserte igjennom. Vel framme i parken tok vi fram aviser, pledd og nytet late timer i solsteiken, mens gullungen lå å slappet av i vogna. Livet kan være herlig her i Oslo, selv om pappsen nok er litt lei av å gjøre ting i flokk. Det finnes nesten ikke en flekk i denne byen hvor det ikke er mange andre. Så nå skal de snart bli godt å kunne sitte helt mutters alene med ei fiskestang ved ei elv et eller annet sted i Selbu eller Tydal.


På tur hjem fra Frognerparken stoppet vi i Slottsparken for å se på fuglene.

Vel hjemme på rommet på hotellet, var det bare å hive på seg finklærne. Vi var nemlig bedt bort på søndagsmiddag i dag. Elisabeth Sætnan Valio hadde invitert oss hjem til seg på middag. Elisabeth er ækt sjødaling og i slekt med Berit. Hun og mannen Tommy fikk lille Ava i februar i fjor, og det gikk ikke lang tid før Synne fant seg til rette i leiligheten deres. Selv om både Synne og Ava syntes det var mest stas å ha lekene for seg selv, fant de til slutt tonen såpass bra at de kunne gi hverandre klem. Til middag fikk vi servert elgkjøtt fra Elvran og en fantastisk god moltkrem. Det smakte veldig godt, og vi angrer så absolutt ikke for at vi takket ja til invitasjonen. Dessuten er det godt å få treffe andre folk enn de vi møter daglig her på sykehuset.

Nå har familien funnet kveldsroen her på 201 på pasienthotellet. Synne sover og snorker, noe må en jo ha fra pappan sin, mens mor har testet apparatene i treningsrommet. Far har forfattet blogg og sett på litt fotball. Med andre ord en helt vanlig søndagskvelden hos familien Slungård. I morgen er det nye prøver på sykehuset og vi er spent på å se hvordan utviklingen er. Dosene på de immundempende medisinene begynner å stabilisere seg, og det er ingen tvil om vi er på riktig vei. Nå har vi kjørt på den nye maten i tre dager, og hvis vi ser bort i fra et lite oppkast i kveld, har det godt meget bra. Men det er nok ingen tvil om at det er litt uvant for magen til Synnemor å få annet enn melk. Men det er ingen tvil om det vi gjør nå er riktig, med tanke på å komme over til vanlig norsk husmannskost.

Vil til slutt sende en gratulasjon til lille Andreas som ble døpt i dag. Håper alle dere i Selbu har hatt en fin dag. Nå er tar vi kvelden her på Riksen, og håper alle sammen får en fin uke.

Synne og Ava fant tonen, selv om begge var mest opptatt av lekene den andre hadde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar